Eurovision în Salina Turda. Repetiții pe scena montată la 90 de metri adâncime FOTO

Eurovision în Salina Turda. Repetiții pe scena montată la 90 de metri adâncime  FOTO
Salina Turda din judeţul Cluj găzduieşte duminică semifinala Eurovision România. Scena este amplasată în mina Rudolf, la o adâncime de aproape 90 de metri.

Scena din galeria Rudolf a Salinei de la Turda este montată, iar concurenții au făcut repetiții pentru a se obișnui cu condițiile de pe scena din subteran.

Pentru a face posibilă transmisiunea semifinalei din subteran, organizatorii au fost nevoiți să coboare echipamentele necesare la zeci de metri în subteran. Peste 13 kilometri de cabluri electrice, fibră optică, triax şi de comunicaţii au fost desfăşuraţi pe un traseu de aproximativ 500 de metri.

Realizarea şi transmiterea în direct a semifinalei Eurovision în Salina Turda, la o adâncime de 90 de metri, reprezintă o istorie absolută în istoria concursului muzical, mai multe televiziuni din străinătate dorind să preia de la TVR imaginile show-ului care va fi difuzat duminică.

Directorul general al TVR, Doina Gradea, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă organizată la Turda, că ideea organizării semifinalei în salină a venit din partea primarului municipiului, Cristian Matei, scrie Agerpres.

"Partenerii internaţionali apreciază curajul TVR de a realiza show-ul în Salina Turda. Mai multe televiziuni din străinătate doresc să preia imaginile de la semifinală. (...) Propunerea de a organiza semifinala în decorul inedit al Salinei Turda a venit din partea domnului primar, un om deosebit de curajos", a spus Doina Gradea.

La rândul său, primarul municipiului Turda a afirmat că organizarea în salină a cunoscutului concurs muzical readuce oraşul în atenţia publicului.

"A fost nevoie de mult curaj pentru a realiza acest eveniment. Timp de o săptămână, echipa de organizatori a făcut o muncă titanică şi mă bucur că lucrările sunt aproape finalizate. Vreau să mulţumesc conducerii TVR pentru că a ales să organizeze semifinala alături de noi, iar Turda este, cu această ocazie, în atenţia tuturor", a spus Cristian Octavian Matei.

Show-ul va avea loc la o adâncime de 90 de metri, în mina Rudolf şi va fi transmis live, în 11 februarie, de la ora 21,00.

În premieră, în concurs au intrat 60 de piese, câte 12 pentru fiecare semifinală. În fiecare semifinală, juriul Selecţiei Naţionale alege câte trei finalişti. Juriul Selecţiei Naţionale îi reuneşte pe Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă, cinci artişti legaţi prin experienţa participării la cel mai mare concurs muzical din lume.

Finala Eurovision România va avea loc la Bucureşti, la Sala Polivalentă, pe 25 februarie. În ultimul act al selecţiei naţionale, publicul este cel care va alege reprezentantul României pentru scena din Lisabona, dintre cele 15 piese rămase în concurs.

Loading...
Comenteaza