EVENIMENT Expoziţie de colaje cu animale fantastice în Cărtureşti

EVENIMENT Expoziţie de colaje cu animale fantastice în Cărtureşti
O expoziţie a artiştilor Carmen Acsinte şi Ionuţ Staicu va fi inaugurată la librăria Cărtureşti din Cluj-Napoca, luni 1 iunie.
Exponatele vin la Cluj după ce au fost prezentate timp de o săptămână în Bucureşti. Colajele care formează expoziţia îmbină aproape toate genurile fotografice –portret, peisaj, natură statică sau reportaj. Conţinutul colajelor - dansatori, fotomodele, peisaje urbane, creaţii vestimentare, dar şi exponate de la Muzeul Antipa. “O reinterpretare a bestiarelor Evului Mediu prin prisma sensibilităţii moderne”, au explicat organizatorii.

“Ca fotograf de modă am căutat întotdeauna să realizez un echilibru între fizionomie, vestimentaţie şi mişcare pe care le-am încadrat într-un context. Am observat adesea similitudini între expresia unor persoane şi a diferitelor specii de animale sau păsări. Natura rămâne o sursă de inspiraţie pentru toţi artiştii, fie ei fotografi, creatori de modă sau pictori”, a spus fotograful Ionuţ Staicu, unul dintre expozanţi.

”Am adus în prim-plan, cu o mare bucurie, relaţia om-natură, fiindcă pentru mine  animalele sunt o capodoperă a naturii, iar natura - o arhitectură desăvărşită. Dintr-un bogat registru de imagini, cu un fond de sute de fotografii, implicit sute de ore de muncă ale fotografului Ionuţ Staicu, am creat conţinutul fantastic al acestor colaje, interpretând realul şi facând aluzie la real”, a declarat şi artistul plastic Carmen Acsinte, un alt expozant.
Loading...
Comenteaza