Festivalul de foarte scurt metraj Tred Court ajunge la Cluj

Festivalul de foarte scurt metraj Tred Court ajunge la Cluj

În 2018, Festivalul Internaţional de foarte scurt metraj - Tres Court are loc din 1 în 10 iunie în aproape 80 de orașe din peste 20 de țări.

Din Franța în Noua Caledonie, din Panama în Egipt, din Istanbul în Amsterdam, spectatorii din întreaga lume au plăcerea de a descoperi peste o sută de filme sub 4 minute, repartizate într-o competiție internațională, o selecție tematică pentru copii și o selecție de filme feminine și feministe. Rezultă o uluitoare diversitate a publicului, care se acordă cu eclectismului filmelor prezentate.

Acest caracter internațional merge mână în mână cu o puternică prezență locală. În România, festivalul coordonat de Institutul Francez din Cluj ajunge în 17 orașe și comunități rurale : Arad, București, Buzău, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Colinele Transilvaniei, Dealurile Târnavelor, Huedin, Iași, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Pitești, Râșnov, Sîngeorz-Băi, Timișoara

În plus față de filmele internaționale, în România festivalul include și o competiție de filme foarte scurte românești : 15 filme de maxim 4 minute care se întrec pentru voturile spectatorilor din România și pentru premiile puse în joc de Orange și de Organizația internațională a francofoniei. Tematicile competiției românești 2018 sunt strâns legate de actualitatea socio-politică în care trăim, așa că veți regăsi subiecte precum familia, tehnologia, tradițiile și în mod special anul acesta tema corupției - în urma unui parteneriat pe care Institutul francez l-a realizat cu asociația Inițiativa România și festivalul lor anticorupție intitulat Once upon a time in Romania.

Programul proiecțiilor la Cluj-Napoca,  Cinema Victoria

9 iunie

Ora 15.00 Selecţia familială 

Ora 17.00 Competiţia românească

Ora 18.30 Selecţia Paroles de Femmes

Ora 20.00 Competiţia internaţională 1

Ora 21.30 Competiţia internaţională 2

10 iunie

Ora 15.00 Selecţia familială

Ora 17.00 Selecţia Paroles de Femmes

Ora 18.30 Competiţia românească

Ora 20.00 Competiţia internaţională 1

Ora 21.30 Competiţia internaţională 2

Tarif : 13 lei preț întreg, 10 lei preț redus pentru elevi, studenți și seniori/Abonament 4 intrări la 40 de lei 

Loading...
Etichete
Comenteaza