Galeria Școlii Populare de Arte din Cluj a fost modernizată. Iubitorii artelor plastice, invitați la inaugurare

Galeria Școlii Populare de Arte din Cluj a fost modernizată. Iubitorii artelor plastice, invitați la inaugurare
| Foto: CJ Cluj

Iubitorii artelor plastice şi muzicii clasice sunt invitați la un spectacol artistic, însoţit de expoziţia de pictură şi grafică „Invernală”, ce va avea loc la Galeria Arte a Școlii Populare de Arte (SPA) din Cluj. Evenimentul este prilejuit de inaugurarea galeriei, după renovarea şi modernizarea sa.

Inaugurarea va avea loc joi, 17 ianuarie, de la ora 17:00, pe str. Vasile Alecsandri nr. 1. Expoziția cuprinde lucrări având ca tematică iarna, realizate de cursanţii şi experţii claselor de pictură şi grafică ai școlii, iar spectacolul artistic - mai multe momente susţinute de către cursanţii claselor de vioară şi chitară clasică.

În decembrie, SPA a realizat, cu fonduri primite de la Consiliul Județean (CJ), modernizarea și reabilitarea interioară a galeriei, adusă la nivelul exigențelor unei săli expoziționale a anului 2019. S-au executat lucrări de înlocuire a instalației electrice vechi, a fost montat un sistem modern de aerisire și s-au executat zugrăveli. Anterior, exteriorul clădirii a fost reabilitat de Primăria Cluj-Napoca, în vara anului 2018.

„Mă bucură faptul că, după ce am reușit să asigurăm acestei veritabile “fabrici de cultură“ clujene un sediu ultramodern, cel mai mare și mai bine dotat din țară, reușim să aducem la același standard, extrem de ridicat, și celelalte imobile în care prestigiosul așezământ cultural își desfășoară activitatea. Felicitări echipei manageriale a școlii, mult succes cursanților!”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Galeria a fost inaugurată în 28 noiembrie, în cadrul unui ciclu de evenimente organizate la aniversarea a 90 de ani de la Marea Unire de la Alba-Iulia, iar manifestările s-au prelungit pe durata mai multor zile. Prin inaugurarea galeriei, CJ Cluj, prin Şcoala de Arte Tudor Jarda, a răspuns unei necesităţi culturale stringente a oraşului, în contextul desfiinţării, prin retrocedare, a celor mai multe galerii din centrul municipiului.

Loading...
Comenteaza