Hard Rock Cafe de Cluj

Hard Rock Cafe de Cluj
Primul restaurant Hard Rock Cafe din România, deschis pe şoseaua Kiseleff din Bucureşti, în apropierea Arcului de Triumf, are o replică la Cluj, în cartierul Zorilor, în complexul studenţesc Observator. În ciuda numeroaselor speculaţii, proprietarul barului clujean susţine că nu există nici un conflict legat de drepturile de autor asupra numelui localului.

Clubul clujean este mai mereu plin, iar serile mai cu seamă găseşti greu un loc. Vara e şi mai frumos, stai afară şi asculţi cele mai frumoase piese sau albume din genul rock sau metal. Aici îşi fac veacul elevi, studenţi, fani, toţi uniţi de o singură pasiune: muzica rock şi metal.

 Clubul s-a făcut remarcat prin serate în care se fac proiecţii rock cu unele din cele mai mari concerte ale trupelor internaţionale. Iron Maiden, AC/DC, Dream Theater sunt unele din numele ale căror concerte au putut fi vizionate în Observator. Nici preţurile nu sunt printre cele mai mari.

 “îmi place pentru că e atmosferă lejeră, muzică bună şi nu e scump. Vin des, la cafea mai ales”, spune Anca Rojor, o tânără de 22 de ani, asezonată cu geacă neagră şi bocanci. “Eu am preluat afacerea în 2004. Barul a fost înfiinţat în 2002-2003. Precizez că noi ne numim Bar Hard Rock Cluj, avem design şi siglă diferite de marele brand internaţional care a venit în România. Eu am avut ocazia să vizitez astfel de localuri în Occident şi mă bucur că aceştia au venit la noi”, ne-a declarat proprietarul Hard Rock Cluj, Ovidiu Paşca.

 

îi interesează numai concurenţa de Bucureşti

 

“Acest brand nu este înregistrat la noi. Nu avem aşa ceva în baza noastră de date. Brand-urile internaţionale nu se înregistrează la noi”, susţin reprezentanţii Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM).

“Până acum patronul nostru, Tinu Sebeşeanu, nu a făcut nimic în sensul unei încercări de a-i convinge pe reprezentanţii pizzeriei Hard Rock & Pizzerie din Bucureşti să îşi schimbe denumirea localului. Chiar se confundă cele două localuri şi ne deranjează. Nu e corect, noi fiind un brand internaţional, dar ştim că vor să îi facă să renunţe la denumire, la nivel de Bucureşti”, ne-a declarat o reprezentantă a Hard Rock Cafe. Sebeşeanu nu a putut fi contactat.

 

Primul Hard Rock Cafe, inaugurat în capitală

 

Reţeaua de cafenele Hard Rock International, una dintre cele mai cunoscute mărci la nivel mondial, este renumită prin oferta sa: muzică rock, obiecte de colecţie donate de vedete internaţionale şi “casual dinner”.

Primul restaurant-cafenea Hard Rock Cafe (HRC) din România a fost deschis în 20 ianuarie. La inaugurare a concertat trupa Holograf. Hard Rock România este una dintre cele mai mari din Europa, potrivit reprezentanţilor Midi Development, master francizor pentru Hard Rock Cafe în ţara noastră.

Cafeneaua din Bucureşti va fi singura din România, aşa cum prevede conceptul iniţial. Restaurantul are 2.000 mp şi este situat într-un imobil închiriat pentru următorii 20 de ani.

 

Brand deţinut de un trib de indieni

 

Pereţii sunt decoraţi cu obiecte care au aparţinut unor cunoscute staruri din lumea muzicii şi care fac parte din celebra colecţie Hard Rock, alcătuită în 36 de ani.

Localul din Bucureşti oferă un meniu unic, iar clienţii pot achiziţiona tricouri, insigne şi alte obiecte din colecţile limitate Hard Rock. Primul restaurant HRC s-a deschis în 14 iunie 1971 în Hyde Park, vizavi de Palatul Buckingham din Londra.

 De atunci, fenomenul s-a răspândit în Canada, SUA, China, Columbia, Egipt, India, Grecia, Franţa, Brazilia, Japonia sau Norvegia.

în Bucureşti există şi un restaurant Hard Rock Caffe & Pizza, în cartierul Drumul Taberei, care însă nu are nici o legătură cu lanţul internaţional. Marca Hard Rock Cafe aparţine unui trib de indieni nord-americani.

Aritcol de Tiberiu Fărcaş 

Loading...
Comenteaza