Lucrările lui Banksy ajung la Cluj

Lucrările lui Banksy ajung la Cluj

"The Art of Banksy", expoziţie neautorizată în care sunt incluse peste 50 de tablouri, picturi, obiecte 3D, clipuri video ale lui Banksy, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti graffiti ai lumii, va fi găzduită de Casa Vaida Voevod din Cluj-Napoca. 

Expoziția “The Art of Banksy”, plecată în 2016 din Istanbul și găzduită la Paris (încă deschisă), Amsterdam, Londra, Roma, Berlin, Tel Aviv, Toronto, Montreal, Milano, cuprinde peste 50 de tablouri, fotografii, șabloane și obiecte 3D. Printre acestea se regăsesc celebrele graffiti “Girl with Balloon – Fata cu balonul”, “Bomb Hugger – Fata care îmbrățișează bomba”, “Police Kids – Copiii polițiști”, “Pulp Fiction” sau “Flower Thrower – Huliganul cu flori”. Totul va fi completat cu videoclipuri despre viața și creația lui Banksy, precum și de un magazin pop-up, deschis pe toată perioada expoziției.

“The Art of Banksy” va fi expusă în Casa Vaida Voevod, Piața Ștefan cel Mare, nr. 18 și va putea fi vizitată între 1 august și 3 noiembrie 2019, între orele 12.00 și 22.00.  Prețul biletelor de intrate la expoziție este de 35 de lei în timpul săptămânii și 40 de lei în week-end, în timp ce elevii, studenții și pensionarii vor plăti 20 de lei, de luni până vineri, și 30 de lei, sâmbătă și duminică. Copiii care n-au împlinit încă vârsta de 7 ani au intrarea gratuită.

Adorat de milioane de persoane pentru adevărul provocator din mesajele sale, pus la zid de critici pentru exact același lucru, Banksy, cel mai cunoscut artist graffiti din lume, a devenit, potrivit revistei Times, unul dintre cei mai influenți 100 de oameni de pe planetă, cu toate că este, încă, un personaj anonim.

Există nenumărate speculații privind identitatea sa. Se știe cu siguranță faptul că s-a născut în Marea Britanie, în orașul Bristol, dar, în afară de acest lucru, nu se cunoaște nimic cu precizie, deși n-au fost puțini cei care au încercat să descopere omul din spatele faimoasei semnături Banksy.

Între timp, emblematicele sale imagini de street art au ajuns să fie licitate pentru sume fabuloase. Este celebră licitația tabloului realizat după lucrarea sa “Girl with Balloon”, care s-a autodistrus la doar câteva secunde după ce s-a vândut pentru 1,4 milioane de lire sterline. Lucrările sale fac înconjurul lumii, atât on line, prin milioane de share-uri pe platformele de socializare precum și în realitate, sub formă de expoziții.

 

Loading...
Comenteaza