O seară de cântec franțuzesc la Filarmonica din Cluj

O seară de cântec franțuzesc la Filarmonica din Cluj

O seară de cântec franțuzesc – La chanson française – la Filarmonica din Cluj. Pe scenă va urca interpreta Alexandra Fits (voce), acompaniată de Mariano Castro (pian) și de o parte din Orchestra Filarmonicii de Stat ”Transilvania”, sub bagheta lui Cristian Oroșanu.

Acest concert este parte dintr-un proiect mai amplu, respectiv din Turneul Național ”Chanson française - Fits cântă Piaf”, un eveniment unic în România, care se bucură de  vocea de excepţie şi de prezenţa scenică şarmantă a talentatei cântăreţe Alexandra Fits, care va interpreta cântecele unei legende ale acestui gen de muzică - Edith Piaf.

"L'oiseau de Paris" sau "La môme" (cum era poreclită Edith Piaf) a fost remarcată pe străzile Parisului de Louis Leplée, care i-a deschide uşile spre recunoaşterea publicului, prin muncă, instruire şi disciplină, pentru a cizela un diamant neşlefuit, un talent extraordinar, o voce care îţi zguduia întreaga fiinţă. A fost marea iubire a Franţei, o dragoste a cărei traiectorie tragică a adus un plus de tristeţe la nesfârşitele suferinţe din viaţa lui Piaf.

Cântăreaţa a intrat în cercul celebrităţilor vremii, legând puternice relaţii de prietenie cu Yves Montand, Marlene Dietrich etc. Edith a reuşit. Actriţă, cântăreaţă şi textieră, a consacrat atât în Franţa cât şi în întreaga lume, genul "chanson réaliste“, exprimând prin vocea şi interpretările sale deosebite, angoasa şi frământările unei întregi generaţii de francezi şi vest-europeni, martori interbelici ai ascensiunii nazismului.

Din programul serii, fac parte cântecele: ”Milord”, ”Padam”, ”La foule”, ”Mon Dieu”, ”Une dame”, ”C'est l'amour”, ”La vie en rose”, ”La vie, l' amour”, ”L’accordéoniste”, ”Les mots d'amour”, ”L’hymne à l’amour”, ”Les feuilles mortes”, ”Je t'ai dans la peau”, ”Mon manège à moi”, ”Sous le ciel de Paris”, ”L'effet que tu me fais”.

Proiectul pilot din ianuarie 2017 a fost un mare succes - sala sold out cu două săptămâni înainte de eveniment, cererea fiind aproape dublă faţă de posibilitatea sălii de concert.

Concertul va avea loc vineri, 4 mai 2018, începând cu ora 19.00, pe scena Colegiului Academic.

Loading...
Etichete
Comenteaza