Peste o mie de oameni la conferinţa lui Andrei Pleşu de la Cluj. "Această carte m-a salvat!"

Peste o mie de oameni la conferinţa lui Andrei Pleşu de la Cluj.
Peste o mie de persoane au participat marţi seară la conferinţa publică susţinută de cunoscutul om de cultură Andrei Pleşu, la Cluj.

Expunerea lui Andrei Pleşu, "Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste" prezentată marţi seară la Casa Universitarilor din Cluj a atras peste 1.000 de oameni, care au umplut atât sala de la primul nivel, cât şi spaţiul de la etaj, zeci de persoane ascultând conferinţa în picioare.

"Nu vreau să zic cuvinte mari, dar această carte m-a salvat", a spus Pleşu. "Am lucrat la ea în ultimii cinci ani, când am avut probleme foarte serioase de sănătate, probleme serioase private, probleme în privinţa mediului politic. Nu a fost ambianţa cea mai potrivită pentru a sta şi a lucra în linişte. Această carte, pe care am scris-o <printre picături>, întorcându-mă la ea de fiecare dată când am avut ocazia, a devenit pentru mine reperul unei supravieţuiri de fiecare clipă. Cartea e mai bună decât mine", a punctat Andrei Pleşu, ca răspuns al unei întrebări adresate de teologul clujean Radu Preda cu privire la modul în care l-a schimbat pe protagonistul conferinţei scrierea cărţii „Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste".

Pe parcursul prelegerii sale Andrei Pleşu a vorbit despre contextul în care a scris volumul, dificultăţile şi provocările pe care le-a întâlnit, descreţind totodată frunţile asistenţei, cu unele din exepmplele oferite.

Conferinţa a fost inaugurată de mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ şi de teologul Radu Preda. Un material mai amplu, în ZIUA de CLUJ de joi.

Loading...
Etichete
Comenteaza