Pictorul Adrian Ghenie, decorat de președintele Iohannis

Pictorul Adrian Ghenie, decorat de președintele Iohannis

Artiştii Constantin Flondor şi Adrian Ghenie vor primi distincţia «Pentru Merit» în grad de Cavaler, potrivit decretelor semnate de preşedintele Klaus Iohannis.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 21 februarie, decretele de decorare a artiștilor Constantin Flondor și Adrian Ghenie.

Ăn semn de înaltă recunoaștere și apreciere pentru importanta și prestigioasa carieră pusă în slujba artelor plastice, pentru talentul și dăruirea prin care a promovat școala românească de pictură, președintele a conferit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler domnului Constantin Flondor, pictor.

De asemenea, în semn de apreciere pentru talentul artistic, pentru rolul important avut la promovarea școlii românești de pictură în lume, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler domnului Adrian Ghenie, pictor", transmite Administraţia Prezidenţială. 

Adrian Ghenie a absolvit Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, unde l-a avut profesor pe reputatul pedagog Ioan Sbârciu, şi a fondat în 2005, împreună cu Mihai Pop, galeria Plan B, extinsă ulterior şi în Berlin.

Plan B a organizat pavilionul românesc la Bienala de la Veneţia din 2007, iar în 2008 a deschis un spaţiu expoziţional permanent la Berlin, o premieră pentru o galerie românească în străinătate. Ghenie este deja cunoscut la nivel internaţional, lucrările sale aflându-se în colecţiile unor importante galerii şi muzee din lume, între care şi Centrul Georges Pompidou.

Loading...
Comenteaza