Premieră la Teatrul Puck: spectacolul interactiv „Călătorie în lumea poveștilor”

Premieră la Teatrul Puck: spectacolul interactiv „Călătorie în lumea poveștilor”

O incursiune în lumea Teatrului de Păpuși Puck, într-un spectacol interactiv, cu muzică, dans și mult umor.

Se numește „Călătorie în lumea poveștilor” și îi inițiază pe cei mici în lumea magică prezentată pe scena instituției de 70 de ani, fascinând generații de copii. Premiera va avea loc joi,  22 noiembrie, de la 11:00. Intrarea actorilor şi interludiile muzicale vor fi susţinute prin momente coregrafice speciale.

Protagoniști sunt personaje cum ar fi Pikk și Pokk, spiridușul Puck, din „Visul unei nopți de vară”, de William Shakespeare, ieduțul cel mic, din „Capra cu trei iezi” sau fata babei din povestea „Fata babei și fata moșului”, ambele după Ion Creangă.

Personajele dansează în stil tap dance, cunoscut din filmele unor dansatori memorabili ca Fred Astaire, Ginger Rogers sau Rita Hayworth. Distribuția este formată din Laura Corpodean, Adina Ungur, Ion Iurcu și Iulian Lungu. Regia este realizată de Varga Ibolya. Dramaturgia și versurile din spectacol sunt semnate de Lorena Copil. Momentele coregrafice sunt coordonate de Gabriela Rusu.

„Ilustrația muzicală invocă stiluri tradiționale de jazz (dixieland, ragtime şi blues), cu linii melodice plăcute şi cu orchestraţie pe placul copiilor. Spaţiul sonor susţine ritmul reprezentaţiei şi aduce pe scenă atmosfera specială şi eleganţa citadină a anilor nebuni (les annees folles) din perioada interbelică – moment istoric important nu numai pentru muzica jazz, dar şi pentru renaşterea păpuşăriei ca parte a mişcării artistice de avangardă din secolul XX”, precizează Lorena Copil.

Se adaugă versuri din „Visul unei nopți de vară”, de William Shakespeare. Muzica este semnată de Peter Venczel, scenografia, de Elena Ilaș, iar sculptura, de Florin Marin. Spectacolul este rezultatul muncii întregii echipe a teatrului. Liviu Matei, un mai vechi colaborator al teatrului, a contribuit la pregătirea momentelor de clovnerie. Spectacolul își propune promovarea repertoriului instituției clujene.

„Sunt povești și personaje foarte cunoscute, construind secvențe de teatru în teatru. Eroii vorbesc din perspectiva personajului de teatru de păpuși, cu mici discursuri de promovare a acestei arte, care să îi vrăjească pe copii, să îi convingă de farmecul teatrului de păpuși. Spectacolul are trei planuri: al actorilor, al clovnilor și al păpușilor. Fiecare plan prezintă un personaj. Cheia tuturor lucrurilor este jocul și acuratețea lui”, detaliază Varga Ibolya.

Spectacolul se joacă în limba română și durează 35-40 de minute, în funcție de interacțiunea cu publicul. Vârsta minimă recomandată este de trei ani. Intrarea la premieră este liberă.

Loading...
Etichete
Comenteaza