PULITZER 2018 | Reuters, The New York Times, New Yorker şi rapperul Kendrick Lamar, printre câştigători

PULITZER 2018 | Reuters, The New York Times, New Yorker şi rapperul Kendrick Lamar, printre câştigători

Agenţia de ştiri Reuters a câştigat luni două premii Pulitzer, publicaţiile The New York Times şi New Yorker au împărţit un premiu pentru dezvăluirile despre abuzurile sexuale de care este acuzat Harvey Weinstein, un influent producător de la Hollywood, iar Kendrick Lamar devine primul rapper care obţine Premiul Pulitzer pentru Muzică

Este pentru prima dată în istorie când Reuters obţine două premii Pulitzer în acelaşi an. Agenţia a câştigat un premiu la categoria „Jurnalism internaţional” pentru reportaje cu legăturile dintre preşedintele filipinez Rodrigo Duterte şi execuţiile extrajudiciare săvârşite de forţele de ordine în războiul antidrog lansat de liderul de la Manila. Al doilea premiu obţinut de Reuters a fost pentru fotojurnalism, cu fotografii ce arată violenţa cu care se confruntă minoritatea rohingya în Myanmar.

Cotidianul The New York Times şi revista New Yorker împart premiul pentru „Servicii Publice”, obţinut pentru ancheta privind abuzurile sexuale de care este acuzat Harvey Weinstein, caz care a jucat un rol major în apariţia mişcării #MeToo, o iniţiativă online împotriva hărţuirii sexuale, la care participă milioane de femei.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI

Loading...
Comenteaza