Record la Teatrul Maghiar din Cluj. Spectacol cu 150 de reprezentaţii, de 11 ani cu casa închisă

Record la Teatrul Maghiar din Cluj. Spectacol cu 150 de reprezentaţii, de 11 ani cu casa închisă

Cea de-a 150-a reprezentaţie a spectacolului "Unchiul Vania", de Cehov, a avut loc duminică, 6 ianuarie, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj. Spectacolul, care se joacă de 11 ani cu casa închisă, a fost pus în scenă de Andrei Şerban în 2007.

Rolul principal este interpretat de Gábor Viola. Din distribuție fac parte actorii: József Bíró, Imola Kézdi, Enikő Györgyjakab, Anikó Pethő, Csilla Albert, Emőke Kató, Réka Csutak, Zsolt Bogdán, Attila Orbán, Ferenc Sinkó și Csilla Varga.

La realizarea spectacolului au mai contribuit Attila Keresztes (asistență de regie), Kinga Kelemen (dramaturgie) și Carmencita Brojboiu (scenografie). Spectacolul a fost prezentat la Budapesta și la București (în cadrul Festivalului Național de Teatru).

”Un spectacol deosebit din toate punctele de vedere: o manieră ingenioasă de a valorifica spaţiul scenic; o lectură inovatoare a textului cehovian; o redimensionare originală, pe deplin justificată, a personajelor; o interpretare actoricească fără cusur.

Ceea ce te impresionează în primul rând e felul în care Andrei Şerban şi-a supus creator spaţiul teatral, arhitectura lui şi scenotehnica. Se joacă peste tot, volumetria sălii fiind utilizată pe toate coordonatele. Nimic nu e cum te-ai aştepta să fie, mereu eşti surprins de propunerea care ţi se face”, scria criticul de teatru Oltița Cântec.

"Unchiul Vania" a câștigat, în 2007, Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol, Premiul pentru cea mai bună regie, Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal (András Hatházi) și Premiul criticilor de teatru din Ungaria pentru cel mai bun spectacol al stagiunii 2007/2008.

Loading...
Etichete
Comenteaza