Trei zile baroce la Cluj săptămâna viitoare

 Trei zile baroce la Cluj săptămâna viitoare
Cea de-a şaptea ediţie a Zilelor Baroce din Cluj-Napoca se va desfăşura la sfârşitul săptămânii viitoare, între 18 şi 20 mai.

Evenimentul va include mai multe prezentări vizând spiritualitatea, concepţiile şi legătura cu Dumnezeu a oamenilor din perioada epocii baroce. Ziua de vineri, 18 mai, va fi dedicată observărilor astronomice şi unor prezentări ce vor avea loc de la ora 20:00 la Observatorul astronomic din cartierul Zorilor. În caz de cer înnorat prezentările vor fi susţinute la biserica romano-catolică Sfânta Treime de pe strada Universităţii, cunoscută ca "biserica piariştilor".

Sâmbătă dimineaţă este programat un tur baroc la obiective arhitecturale mai puţin cunoscute din Cluj-Napoca. În aceeaşi zi, de la ora 19:00, la biserica piariştilor vor avea loc două prezentări despre spiritualitatea epocii baroce prin prisma celebrării liturgice, respectiv despre icoanele "înlăcrimate" din Transilvania. În cea de-a doua dintre prezentări, subintitulată "Preliminarii la o istorie ilustrată a toleranţei religioase", Enikö Hegedus, istoric de artă, va vorbi despre icoana Maicii Domnului de la Nicula şi despre o icoană similară din Cluj.

Seara zilei de sâmbătă va fi rezervată unor jocuri de societate, într-o ambianţă muzicală barocă. Ultima zi a evenimentului va include, de la ora 17:00, la biserica franciscană din Piaţa Muzeului, o prezentare cu titlul "Sonatele rozariului", despre "Rugăciunea rozariului în sonatele lui Heinrich Ignaz Franz Biber".

Organizatorii, reprezentanţii centrului pastoral al bisericii romano-catolice Sfânta Treime din Cluj, au anunţat că este necesară înscrierea la manifestări în prealabil deoarece numărul de locuri la evenimente este limitat.

 

Loading...
Comenteaza