Primăria pregăteşte aqua-parkul din Mănăştur

Primăria pregăteşte aqua-parkul din Mănăştur
Administraţia locală a prezentat ieri reglementările din zona Cora - Complex Sun pentru ca potenţialii investitori să fie la curent cu suprafaţa pe care se poate construi.
Primarul Sorin Apostu a explicat că există negocieri cu societatea Mănăştur Estate pentru perfectarea unor schimburi de terenuri, în aşa fel încât să aibă libere de sarcină 1,8 hectare pentru parcul acvatic de la Cluj.

Arhitectul Adrian Iancu a prezentat în faţa Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) un studiu urbanistic pentru zona Cora - Ştrand Sun - Bd. 1 Decembrie, care impune restricţii de construire având în vedere prezenţa unor reţele de apă şi de înaltă tensiune. Apostu a declarat că de doi ani face eforturi pentru clarificarea situaţiei juridice a terenului având în vedere înstrăinarea, în 2000, a unei suprafeţe publice pentru amenajarea Cora.

“Suntem în negocieri pentru un schimb de terenuri, aşa încât să avem o suprafaţă compactă pentru amenajarea unui aqua-park, complex pe care l-am promis clujenilor în repetate rânduri”, a explicat edilul. Iancu a semnalat că zona aflată între Cora, Bd. 1 Decembrie şi Someş are 6,1 ha, din care suprafaţa construibilă este de 1,8 ha, conform reglementărilor în vigoare. “Investitorii trebuie să ştie exact ce pot să facă acolo. Orice investiţie în zonă are nevoie de un Plan Urbanistic de Detaliu”, a precizat Iancu. Edilul a adăugat că, după ce toate cele 1,8 ha vor ajunge în proprietatea Primăriei, aceasta va veni în faţa CTATU şi a Consiliului Local (CL) cu o propunere privind amenajarea zonei. Obiecţia CTATU s-a legat de amenajarea unui traseu public de circulaţie de-a lungul malului Someşului, aspect despre care Iancu a menţionat că a fost luat în calcul şi că s-a relevat în studiul urbanistic. “Două şiruri de arbori şi traseu pietonal, dar şi piste pentru biciclişti - pentru acestea s-au lăsat 20 de metri de-a lungul Someşului, pe limita terenului construibil”, a spus Iancu. Apostu speră ca în scurt timp să se perfecteze schimbul de terenuri şi să vină cu o propunere concretă în faţa CL.


Loading...
Comenteaza