După Nokia şi Emerson, Bombardier vine la Cluj

După Nokia şi Emerson, Bombardier vine la Cluj
Compania Remarul 16 Februarie a semnat un acord cu Bombardier Franţa pentru achiziţia unei licenţe de producţie a trenurilor de mare capacitate (AGC) la Cluj.
Remarul 16 Februarie, una dintre cele mai mari companii clujene, specializată în lucrări de reparaţii şi modernizare a materialului rulant a anunţat, miercuri, încheierea unui contract cu unul dintre cei mai puternici jucători din sectorul transporturilor franceze, Bombardier Franţa, divizie a Bombardier Transportation.

Prin acest acord, Remarul a achiziţionat licenţa de a produce la Cluj trenuri de mare capacitate (AGC – abreviere în limba franceză, n.red.) destinate transportului de călători pe plan intern. Potrivit unui comunicat al companiei clujene acest acord se va desfăşura în mai multe etape succesive.
“Asimilarea în România a seriei de automotoare AGC ar însemna reducerea semnificativă a decalajului tehnologic dintre ţara noastră şi Europa Occidentală, precum şi ridicarea standardului de calitate şi confort oferit pasagerilor la un nivel competitiv european. Menţionăm că în Franţa se află în circulaţia peste 600 de astfel de trenuri produse doar în ultimii 5 ani” se mai subliniază în comunicatul Remarul.

Automotorul de mare capacitate care va fi produs la Cluj este destinat transportului pe cale ferată urban şi intercity. Capacitatea de transport a acestor trenuri este de 160-220 de locuri, iar viteza maximă de rulare de 160 km pe oră.

“Producerea trenului în România va avea efecte pozitive în toată industria producătoare de material rulant intrucât se va încerca integrarea într-o măsură cât mai mare a producerii acestui tren în ţara noastră, folosind piese şi materiale produse aici, creandu-se noi locuri de munca şi nu în ultimul rând tehnologie de ultimă generaţie”, se mai arată în comunicatul oficial.
Loading...
Comenteaza