Avioanele de Cluj urcă vânzările hotelurilor de la Marea Neagră

Avioanele de Cluj urcă vânzările hotelurilor de la Marea Neagră
Românii au cumpărat sejururi cu vouchere de vacanţă de 3,8 milioane de euro, în primele patru luni ale anului, o treime din suma înregistrată anul trecut, de 10 milioane de euro. Suma este departe de potenţialul pieţei, din cauza faptului că voucherele se acordă frecvent numai în sistemul privat.

"Există posibilitatea ca anul acesta să fie depăşită suma înregistrată anul trecut, la nivel naţional, datorită sistemului privat. Din păcate, eşuarea programului guvernamental, cu tot cu aprobarea ordonanţei de urgenţă nr. 46, prin care se acordă vouchere de vacanţă şi bugetarilor, un paleativ palid al promisiunilor din campanie, va face să înregistrăm anul acesta vânzări pe vouchere de vacanţă de cel mult de 15 milioane de euro, numai în sistemul privat, cel de stat probabil nefiind viabil în acest an. 
 
2017 va fi un sezon cu mult mai bun decât în 2016, când vânzările de vacanţe pe litoral prin agenţiile de turism au crescut cu 12%. Avem transport rapid cu avionul, dar avem şi mai multe evenimente organizate pe litoral vara aceasta, care vor atrage mai mulţi turişti români, dar şi străini”,
a declarat Alin Burcea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).
 
O mare parte din cele 419.000 de vouchere decontate în primele patru luni, reprezentând 40% din numărul voucherelor acordate tot anul trecut, au fost folosite pentru cumpărarea de sejururi pe litoral. Vânzările de vacanţe pe litoral prin agenţiile de turism erau mai mari cu 12% faţă de anul trecut.

Creşterea este determinată şi de introducerea, în premieră, de vara aceasta, a transportului cu avionul în pachetele de vacanţă. Astfel, turiştii au posibilitatea să ajungă mai repede la mare de la Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea şi Iaşi.
 
„În clasamentul staţiunilor preferate pe litoral, după Mamaia, care este mereu prima, Eforiile au luat locul Venus. Cererea de vacanţe la Eforie Nord sau Eforie Sud o depăşeşte cu mult pe cea de anul trecut, gradul de ocupare fiind de peste 80%, în luna iunie“, arată prim-vicepreşedintele ANAT, Adrian Voican
 
ANAT are ca membri activi 500 de agenții de turism, care cumulează 85% din vânzările pachetelor de turism și călătorie, estimate la 1 miliard de euro anual și au 4.600 de angajați. Industria turismului în România are 120.000 de angajați și contribuie la economia națională cu 2% din produsul intern brut.

Loading...
Comenteaza