Bene vrea să construiască centurile Bucureștiului

Bene vrea să construiască centurile Bucureștiului
Din cele 24 de oferte depuse pentru construcţia centurilor nord şi sud ale Bucureştiului, zece aparţin unor firme româneşti. Printre acestea se află și una din Cluj.

Compania clujeană Construcții Napoca SA, controlată de omul de afaceri Ioan Bene, a depus ofertă pentru tronsoanele scoase la licitație din centura Bucureștiului. 

Până vineri, 20 octombrie, termenul-limită, au mai depus oferte Construcţii Erbaşu SA (Bucureşti), Trameco SA (Oradea), Spedition UMB SRL (Bacău), Tehnostrade SRL (Bacău), Euro Construct Trading 98 SRL (Bucureşti), Delta Antrepriza de Construcţii şi Montaj 93 SA (Bucureşti), Nettstrade JK Solution SRL (Slatina) şi doi proiectanţi - Via Design SRL, respectiv Artera Proiect SRL.

Construcții Napoca SA are 207 angajaţi şi a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 76,5 milioane de lei. Obiectul principal de activitate: „construcţia de clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale". În candidaturile sale este asociată cu Tirrena Scavi SpA (Italia).

Ioan Bene este un afacerist controversat. A fost condamnat a 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare în dosarul "Uioreanu" și are alte dosare penale pe rol. În plus, Construcții Napoca SA este acuzată de Consiliul Județean că ar fi furat pământ în zona Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, motiv pentru care terenul alunecă și trebuie stabilizat cu milioane de euro.

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), contractele de proiectare şi execuţie licitate pentru Autostrada de Centură Bucureşti au o valoare însumată de 2,67 miliarde de lei, fără TVA, tronsoanele respective având o lungime totală de aproximativ 51 de kilometri.

 

Loading...
Comenteaza