10 milioane de telefoane și accesorii mobile, cumpărate în România în 2017

10 milioane de telefoane și accesorii mobile, cumpărate în România în 2017
Piaţa locală de accesorii pentru telefoane mobile a depăşit anul trecut 10 milioane de unităţi, potrivit estimării Avenir Telecom, unul dintre cei mai mari distribuitori de telefoane din România.

Estimarea ia în calcul numărul de smartphone-uri vândute anul trecut (care se apropie de 4 milioane), fiecare nou telefon cumpărat generând achiziţia a cel puţin două accesorii. La acestea se adaugă telefoanele mobile deja existente în piaţă, care generează achiziţii suplimentare de accesorii, precum folii şi carcase de protecţie.

„Consumatorii au început să se orienteze către telefoane cu o valoare mai mare, ajutaţi de ofertele și subvențiile oferite de operatori și retaileri, precum achizițiile în rate şi la abonament. Având telefoane mai scumpe și care, acum, nu se mai diferenţiază foarte mult vizual, utilizatorii au devenit mai interesați de protejarea și personalizarea acestora.

Pe măsură ce comportamentul de consum s-a schimbat, iar utilizatorii au văzut avantajele şi utilitatea accesoriilor, s-a creat, în mod natural, un context benefic business-ului de accesorii de calitate pentru smartphone”, spune Costin Soare, director operaţional la Avenir Telecom.

O altă tendință care oferă oportunități pe piața de accesorii este schimbarea modului de utilizare a unui smartphone, folosit tot mai mult pentru navigarea pe Internet. Acest fapt presupune un consum mai mare de energie și atrage cu sine nevoia de accesorii precum încărcătoare auto, baterii externe, cabluri de încărcare.

Preferinţele românilor în materie de accesorii se îndreptă către carcase, huse şi folii de protecţie și huse din categoria fashion şi răspund nevoii acestora de a-şi proteja şi personaliza telefoanele. Încărcătoarele de maşină, cablurile de încărcare şi cele de date închid topul preferinţelor în materie de accesorii pentru telefoane mobile.

Dezvoltarea pieţei de accesorii pentru telefoane mobile a fost susţinută de marii producători de smartphone-uri la nivel mondial care au dat o importanţă din ce în ce mai mare accesoriilor, dar şi de operatorii şi retailerii ce au mizat pe o strategie de preţuri mai mici în România, în comparaţie cu cele practicate în regiune.

Avenir Telecom este unul dintre cei mai mari distribuitori de telefoane, accesorii de telefoane mobile şi servicii de telecomunicaţii din România şi subsidiara locală a grupului francez Avenir Telecom. În România, Avenir operează unul dintre cei mai mari retaileri GSM, Internity, cu o rețea națională de 51 de magazine.

Loading...
Comenteaza