Angajații români nu au curaj să le spună șefilor ce frustrări au la locul de muncă

Angajații români nu au curaj să le spună șefilor ce frustrări au la locul de muncă
Peste 40% dintre angajații români evită să vorbească deschis cu managerii lor despre problemele și frustrările pe care le au la locul de muncă.

Potrivit unui studiu recent realizat în companiile din România, 40,56% dintre angajați îi spun managerului rar, foarte rar sau aproape niciodată de ce au nevoie pentru a-și reduce nivelul de frustrare.

De asemenea, 1 din 4 angajați români negociază rar, foarte rar sau aproape niciodată cu managerul atunci când obiectivul nu pare abordabil sau potrivit.

Aproape 50% din angajații români au rar, foarte rar sau aproape niciodată întâlniri unu la unu frecvente cu managerul lor pentru a discuta progresul pe obiectivele lor, potrivit sondajului "Percepțiile despre self-leadership ale angajaților români" realizat de Human Invest și Hipo.ro.

"Cred că unul din principalele motive pentru care mulți angajați - manageri sau nu - inițiază rar întâlnirile Unu-la-Unu este pentru că nu li se spune că asta este responsabilitatea lor. Managerii nu au timp, nu vor sau nu știu să le țină, subordonații le inițiază cu dificultate, astfel devin sporadice și puțin relevante în multe companii", spune Viorel Panaite, Managing Partner Human Invest & Blanchard International România.

Totodată, 23,81% dintre respondenți au declarat că recunosc rar, foarte rar sau aproape niciodată când nu au destulă experiență pentru a-și atinge obiectivul. Contribuitorii individuali recunosc într-o măsură mai mare acest lucru decât managerii (38,86% vs 22,39% dintre respondenți).

Sondajul a fost efectuat în parteneriat cu Hipo.ro, în perioada septembrie-noiembrie 2017, pe un eșantion de 609 angajați, dintre care 72% lucrează în București și restul în provincie. 38% dintre respondenți au între 10 și 20 de ani de experiență pe piața muncii, iar 27% au o vechime de 5-10 ani.

 

Loading...
Comenteaza