1 din 2 şomeri clujeni au peste 40 de ani. Ce şanse au să se angajeze VIDEO

1 din 2 şomeri clujeni au peste 40 de ani. Ce şanse au să se angajeze VIDEO
Mai mult de 50% din şomerii clujeni au peste 40 de ani. Deşi sunt oameni cu experienţă, cei mai mulţi patroni caută să angajeze tineri. În Cluj, din cei peste 10.000 de şomeri înregistraţi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, 5.700 au peste 40 de ani.

Chiar dacă au între 40 şi 50 de ani şi îşi găses cu greu o slujbă, conducerea AJOFM spune că acest lucru ţine doar de ei şi de profesionalismul cu care lucrează.

"Dacă eşti un foarte bun sudor, un foarte bun lăcătuş, un foarte bun mecanic, chiar ospătar sau bucătar poţi găsi chiar mâine un loc de muncă. Important este să fii cel mai bun", explică directorul AJOFM Cluj, Daniel Don.

Specialiştii în resurse umane îi sfătuiesc pe şomerii de peste 40 de ani să facă proiecte finanţate din fonduri europene. Steluţa Racolţa e unul dintre aceştia: "un asemenea curs, de a se specializa în accesarea de fonduri europene, îl poate ajuta şi pentru a face parte din diferite echipe de proiect; pentru femeile de peste 40 de ani, ocupaţia de infiemieră cred că este căutată şi va fi căutată non-stop", spune ea.

Locurile de muncă se găsesc greu. Unii şomeri caută un job de mai bine de 3 ani, dar nu reuşesc să se angajaze. Unul dintre cei cu care a vorbit echipa Realitatea TV Cluj e şomer din 2009 şi de atunci nu şi-a găsit niciun job. Vezi ce spun câţiva dintre şomeri, în materialul video

Pentru numărul mare de şomeri de peste 40 de ani, conducerea AJOFM Cluj îi acuză pe specialiştii în resurse umane, despre care spune că sunt sunt slab pregătiţi. La Cluj, aproximativ 2.700 de şomeri au între 40 şi 50 de ani, iar alţi 3.000 au peste 50 de ani.

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Cristian Rus

 

Loading...
Comenteaza