500 de elevi din Cluj vor primi educație financiară

500 de elevi din Cluj vor primi educație financiară

O campanie care își propune să crească nivelul de educație financiară în rândul copiilor și al tinerilor și să îi inspire pe aceștia să își administreze corect bugetul se va derula în opt școli din județul Cluj.

Tematica inițiativei Global Money Week (GMW) este “Learn.Save.Earn”, iar profesorii Școlii de Bani își propun să îi ajute pe elevii participanți la ateliere să înțeleagă diferența dintre nevoie și dorința, "ce este acela un obiectiv financiar și cum îl formulăm astfel încât să devină realizabil, cum ne facem un plan de acțiune pentru a ne îndeplini obiectivele financiare, ce este și cum ne conturăm un buget personal și cum economisim pentru visurile noastre".

Inițiativa GMW a fost lansată în 2012 de organizația nonguvernamentală Child and Youth Finance International și va fi derulată cu ajutorul Băncii Comerciale Române (BCR). În edițiile de până acum, inițiativa internațională a găzduit 53.000 de organizații din 169 de țări, care au instruit 32 de milioane de tineri.

BCR face parte din grupul Erste, cu 47.000 de angajați care deservesc 16 milioane de clienți în șapte țări și care avea active de 220 de milioane de euro și un profit net de 1,3 miliarde în 2017. Principalii competitori din România în sectorul bancar sunt Banca Transilvania Cluj, BCR și Banca Română pentru Dezvoltare.

Loading...
Comenteaza