Afaceri pentru masa de la birou

Afaceri pentru masa de la birou
Noile complexe cu spaţii recent livrate sau în curs de pregătire pentru inaugurare au zone pentru restaurantele care vor deservi sutele de angajaţi ce ar urma să se instaleze.

Operatori deja activi la Cluj, cu unităţi în hoteluri, clădiri de birouri sau mall-uri, vor administra noile restaurante din cele mai mari centre de afaceri care se deschid în oraş.

În primul imobil din complexul Cluj Business Center (CBC), finalizat anul trecut pe fosta platformă a fabricii Feleacul şi dezvoltat de Felinvest, s-au instalat primii ocupanţi, iar restaurantul urmează să se deschidă din martie. Unitatea, cu lucrări de amenajare acum în derulare, va funcţiona la parterul primei clădiri construite, va avea o capacitate de 250 de locuri şi va fi operată de Hold Invest, o societatea din acelaşi grup de firme, care administrează şi hotelul Opera Plaza. "Restaurantul pe care îl vom deschide în CBC nu e neapărat un business pentru a face bani, e un serviciu de care clădirea avea nevoie, un serviciu pe care o entitate de clasa A trebuie să îl aibă în ofertă. E una dintre cele mai cerute facilităţi. Clienţii întrebă mereu de restaurant şi de sala de fitness. Sala de sport o vom amenaja în cea de-a doua clădire, dar din 1 martie va fi deschis restaurantul. Pentru noi merită să operăm şi această parte din clădire pentru că putem controla calitatea serviciilor şi putem evita problemele care apar în cazul în care se modifică în timp operatorii", a explicat Călin Buzoianu, directorul Felinvest.

Cât despre viitoarea "plajă" de potenţiali clienţi pe care o va avea restaurantul, clădirea în care va opera va avea din martie în jur de 500 de persoane care vor munci aici, angajaţi ai companiilor care se pregătesc să se instaleze ori s-au instalat deja (Endava) în CBC. Corpul de 8.000 mp finalizat în 2013 este primul din cadrul ansamblului proiectat pe terenul fostei fabrici de dulciuri şi are şi un prim chiriaş, compania informatică Endava, care a preluat, temporar, 1.000 mp. Reluarea lucrărilor pentru următoarea etapă de proiect (încă 8.000 mp de spaţii de birouri) este programată pentru primăvară. Constructorii au demarat pe şantierul CBC de pe str. H. Barbusse şi lucrările la al doilea corp de clădire, însă acestea au fost temporar oprite până la finalizarea şi închirierea primului imobil. În total, conform proiectului, CBC livează pe piaţă 57.050 mp birouri de clasa A şi servicii în etape, până în 2015. Complexul de birouri va dispune şi de spaţii de servicii, potrivit proiectului: restaurant, cafenea, zonă comercială, sală de fitness, piscină, 14.200 mp de parcări subterane şi 5.000 mp de spaţii verzi.

În zona gării, prima fază din Liberty Technology Park (LTP), dezvoltat pe fosta platformă a fabricii Libertatea, a fost inaugurată la început de decembrie: 5.600 mp de birouri, dar şi parcări şi spaţii de servicii. Astfel, alături de birouri şi spaţiile de evenimente, restaurantul a fost unul dintre primele obiective pregătite pentru a-i deservi pe viitorii chiriaşi. Potrivit informaţiilor ZIUA de CLUJ, va fi operat de o societatea care administrează un alt restaurant amplasat tot într-un centru de afaceri: Maestro (în incinta clădirii cu acelaşi nume, una din primele clădiri de profil din oraş). Dezvoltatorii LTP au pregătit pe parcursul şantierului de anul trecut şi infrastructura pentru întregul proiect, iar în 2014 urmează livrarea unei componente mai consistente, care va aduce încă 11.200 mp de spaţii închiriabilie. Etapa recent finalizată a proiectului are un prim chiriaş anunţat, Halcyon Mobile, companie clujeană activă în domeniul designului şi dezvoltării de aplicaţii pentru mobile. LTP este un proiect dezvoltat de Fribourg Development, divizia de real estate a fondului de investiţii Fribourg Capital.

Cea mai importantă inaugurare anunţată deocamdată pentru 2014 este programată în aprilie: prima etapă din centrul de afaceri The Office, o suprafaţă închiriabilă de 19.000 mp. Unul dintre primele spaţii închiriate a fost cel al restaurantului de la parter, care va fi preluat de Lunch Box. Brandul e operaţional la Cluj în mai multe locaţii: pe Bd. 21 Decembrie, dar şi în cele două mari centre comerciale ale oraşului, Iulius Mall şi Polus Center. Centrul de afaceri ridicat pe fosta platformă Tricotaje Someşul de pe Bd. 21 Decembrie va avea încă un restaurant, la ultimul nivel al primei clădiri. Gradul de ocupare atins prin contracte la final de 2013 era de 35%, iar primii chiriaşi cunoscuţi ai The Office, în afară de Lunch Box, sunt Three Pillar, Deloitte şi încă un brand din segmentul de alimentaţie publică: Panemar. Proiectul The Office prevede o suprafaţă de 54.000 mp şi ar trebui finalizat în întregime până în 2016. Complexul este dezvoltat în parteneriat de omul de afaceri timişorean Ovidiu Şandor şi de fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments.

 

Loading...
Comenteaza