Ai maşină şi vrei să o închiriezi? Doi antreprenori au lansat o platformă care te ajută să îţi găseşti clienţi

Ai maşină şi vrei să o închiriezi? Doi antreprenori au lansat o platformă care te ajută să îţi găseşti clienţi

Concurenţă pentru rent-a-car. Proprietarul unei agenţii de turism a lansat, alături de un alt antreprenor, un serviciu de car sharing prin care proprietarii maşinilor pot să îşi listeze maşina pe platformă pentru a fi închiriată de alţi utilizatori.

Aurelian Marin, proprietarul agenţiei de turism Paradis Vacanţe de Vis este unul dintre antreprenorii care se află în spatele serviciului Perpetoo, care va fi disponibil începând cu luna mai în Cluj şi în alte trei oraşe din ţară: Bucureşti, Iaşi şi Timişoara.

Platforma se adresează persoanelor care îşi doresc să conducă o maşină atunci când pleacă în concediu, când se deplasează în interes de serviciu într-o altă localitate sau când maşina lor se află în reparaţii. Potrivit fondatorilor, Perpetoo va avea preţuri mai mici de închiriere faţă de companiile de rent-a-car clasice.

În prima etapă, imediat după lansare, proprietarii de maşini care vor să îşi listeze maşina pe platformă, o vor putea face pe www.perpetoo.com, urmând ca, ulterior, serviciul să devină disponibil şi pentru cei care vor să închirieze maşini. Serviciul va fi disponibil în primă fază în Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi şi Timişoara, urmând ca apoi să fie extins şi în alte oraşe din România.

Proprietarii de maşini care vor dori să îşi pună la dispoziţie vehiculul pentru închiriere, o vor putea face, dacă sunt respectate următoarele condiţii: maşina să fie proprietate privată, cu cel mult 8+1 locuri, să fie fabricată începând cu anul 2010, să aibă revizia auto, RCA şi ITP la zi, să aibă vignetă valabilă şi să fie echipată corespunzător (roţi de vară/iarnă, trusă medicală, triunghiuri reflectorizante, extinctor, vestă reflectorizantă, conforme cu normele în vigoare).

Utilizatorii care îşi vor pune la dispoziţie maşina ar putea câştiga lunar între 1.000 şi 4.000 de lei sau chiar mai mult, în funcţie de modelul maşinii şi de perioada de timp în care aceasta va fi închiriată, proprietarii autovehiculelor fiind aceia care vor stabili preţul de închiriere.

Aceştia se vor bucura de asigurare CASCO pe toată perioada închirierii maşinii.

În primul an de activitate, platforma estimează că peste 3.000 de proprietari îşi vor pune la dispoziţie o maşină sau chiar mai multe, iar, în ceea ce priveşte numărul închirierilor, acesta va depăşi 25.000.

Loading...
Comenteaza