Al doilea mare operator poştal din Polonia va monta în România 500 de terminale pentru coletărie

Al doilea mare operator poştal din Polonia va monta în România 500 de terminale pentru coletărie
Operatorul poştal Integer:pl, al doilea ca mărime din Polonia, va monta în România, până la finele acestui an, un număr de 200 de terminale stradale electronice pentru ridicarea coletelor, alte 300 urmând să fie instalate în 2014, a anunţat compania.

"Compania urmăreşte să asigure prezenţa InPost în cele mai importante oraşe din România. În prezent, Integer.pl Group este în faza finală de negociere a parteneriatelor strategice cu operatori locali care să asigure serviciile de curierat asociate alimentării automatelor", se arată într-un comunicat al grupului.

Amplasate în zone publice, cu trafic ridicat, precum supermarket-uri, benzinării, staţii de metrou, centre comerciale şi altele, automatele InPost permit ridicarea 24/24 a cumpărăturilor comandate prin magazinele online.

La plasarea comenzii, clienţii optează pentru serviciul de livrare InPost şi aleg automatul din zona de unde doresc să ridice coletul.

Aceştia pot monitoriza livrarea şi primesc notificări prin sms şi e-mail la sosirea pachetului, precum şi un cod utilizat pentru a deschide caseta. Clienţi beneficiază atât de posibilitatea de a prelua pachetul la orice oră, dintr-o zonă convenabilă, precum şi de tarife de livrare mai mici.

"Sistemul eficientizează logistica de transport prin reducerea distanţelor parcurse de către curieri, ceea ce face ca InPost să ofere o alternativă mai ieftină la livrarile actuale", se mai spune în comunicat.

Expansiunea Integer:pl în Romania face parte dintr-un plan amplu de dezvoltare şi investiţii la nivel european de 300 milioane de euro.

"Extinderea în România este determinată de avansul comerţului electronic pe plan local - domeniu cheie de acţiune a grupului. Cu o valoare estimată la 600 milioane de euro în 2012, comerţul online urmează să inregistreze o creştere de 25%, la 750 milioane de euro până la sfârşitul anului 2013, potrivit studiului Romanian E-Commerce Market 2012. La aceste oportunităţi se adaugă cei peste un milion de utilizatori de internet care realizeaza cumpărături online şi cele peste 3.500 e-shops active pe piaţă", se arată în comunicat.

Potrivit directorului general al Integer.pl Group, Rafał Brzoska, România este o piaţă în dezvoltare cu un potenţial important pentru noi tipuri de servicii.

"Compania îşi continuă dezvoltarea simultan şi pe alte pieţe. Grupul Integer.pl derulează cea mai amplă extindere în afara Poloniei din istoria companiei. În prezent, peste 2.400 de automate pentru colete sunt disponibile în diverse modele la nivel mondial şi doar anul acesta vor fi amplasate alte 2.000 de unităţi. Automatele InPost sunt disponible în 14 ţări din lume, respectiv Polonia, Arabia Saudită, Australia, Brazilia, Chile, Marea Britanie, Irlanda, Lituania, Letonia, Estonia, Ucraina, Rusia, Cipru, Slovacia şi Cehia", a spus Brzoska.

Proiectul privind instalarea terminalelor este realizat împreună cu compania de private equity PineBridge Investments.

"Acesta implică instalarea a circa 16.000 de unităţi până în 2016 şi face parte dintr-un plan de investiţii la nivel european pe trei ani, în valoare de 300 milioane de euro", se precizează în comunicat.

Integer.pl Group este al doilea cel mai mare grup poştal din Polonia, care include InPost - cel mai important serviciu postal privat, InPost Finance - furnizor independent de servicii financiare şi de asigurări, precum şi Paczkomaty InPost - sistemul de automate pentru colete.

Compania este listată la Bursa din Varşovia din 2007.

 

Loading...
Etichete
Comenteaza