ANAF va elimina timbrul extrajudiciar

ANAF va elimina timbrul extrajudiciar
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) are în vedere eliminarea timbrului extrajudiciar solicitat la eliberarea certificatelor și adeverințelor de către administrațiile financiare, în cadrul procesului de eficientizare a procedurilor.

Această măsură vine în ajutorul contribuabililor care vor fi scutiți de drumurile și de timpul alocat achiziționării acestor timbre. Totodată, prin eliminarea timbrului extrajudiciar, contribuabilii vor putea solicita prin mijloace electronice eliberarea certificatelor și a adeverințelor de care au nevoie.
 
”Măsura care urmează să fie luată în scurt timp se află în momentul de față pe circuitul de aprobare și elaborare a actului normativ și se adesează exclusiv contribuabililor. Banii colectați la buget de pe urma achitării acestei taxe nu reprezintă un venit semnificativ, de care nu ne putem lipsi, atunci când punem în balanță efortul depus de contribuabili. 
 
De acum, eliberarea certificatelor și a adeverințelor va fi un proces mult simplificat de care vor beneficia foarte mulți oameni. Dincolo de eficientizarea mecanismelor de combatere a evaziunii fiscale, în procesul de modernizare a ANAF, început în urmă cu doi ani, consider că mecanismul de plată a taxelor  si relaţia fisc- contribuabil trebuie simplificate în continuare, pentru a încuraja conformarea voluntară”
, a declarat Gelu Ștefan Diaconu, președintele ANAF.

Loading...
Comenteaza