Antreprenorul plecat din RE/MAX îi va face acționari pe agenții săi imobiliari

Antreprenorul plecat din RE/MAX îi va face acționari pe agenții săi imobiliari
Premiul primit de Octavian Bădescu (dreapta) nu l-a împiedicat să părăsească "barca" RE/MAX

Întreprinzătorul care a părăsit rețeaua RE/MAX România, formată la Cluj, va lansa un model unic de business la nivel mondial: compania de consultanță imobiliară, care funcționează ca societate pe acțiuni deținute de către agenții imobiliari.

Acest nou model de afaceri a fost proiectat cu potențialul de a revoluționa piața de consultanță imobiliară la nivel internațional, iar prin această schimbare de filosofie a business-ului, agenții imobiliari vor putea achiziționa acțiuni, încă de la începutul colaborării, susține fondatorul Freedom Group.

“Prin noua direcție strategică, ne propunem să ne adresăm întregii piețe potențiale și tuturor consultanților imobiliari care au atât experiență, cât și abilități și rezultate la un nivel superior mediei. În diferite formule, proiectele noastre vizează să pună la dispoziția consumatorului serviciile de care acesta are nevoie în tranzacționarea imobiliară eficientă și de succes, cu sau fără suport uman. Agenții imobiliari, care prestează la rândul lor servicii către clienții finali, vor beneficia de instrumente de sprijin, menite să crească productivitatea și nivelul de satisfacție“, a declarat antreprenorul Octavian Bădescu.

După doi ani de activitate în RE/MAX, el a decis că este necesar ca Freedom Group să urmeze o traiectorie separată, la conturarea căreia a lucrat, alături de echipa sa, în ultimele luni. Noul model este rodul experienței sale anterioare în sectorul de imobiliar, în managementul rețelelor de antreprenori, precum și în gestionarea societăților pe acțiuni, cu sau fără listare la bursă.

VEZI Freedom Grup iese din rețeaua RE/MAX

“Prin transformarea formei de organizare a companiei în societate pe acțiuni, punem bazele acestui nou model, diferit de cel de franciză sau agenție clasică, în care se spune vino la mine, și bazat pe oportunitatea deschiderii acționariatului companiei către toți consultanții imobiliari, care se află la un nivel profesional ridicat, printr-o propunere de tipul - vino la tine!“, a completat antreprenorul.

Potrivit fondatorului, acest model de afaceri are ca principale caracteristici inovatoare: maniera în care sunt concepute serviciile recomandate clienților, oferta de servicii pentru agenți, care are la bază principiul ca agentul să beneficieze de 100% din comisionul obținut, modul de organizare a companiei care oferă oportunitatea ca agenții să fie și acționari, faptul că respectă brandul personal sau de agenție al acționarilor, oferind libertate inclusiv din această perspectivă.

Se vor adăuga serviciile suport pentru cei care vor să tranzacționeze singuri, prin intermediul proiectului Faracomision.ro, platformă ce va funcționa complementar cu Freedom Group și care ar putea genera posibili clienți pentru aceasta.

Printre cele mai importante beneficii aduse de transformarea în societate pe acțiuni se numără potențialul mare de creștere a calității serviciilor furnizate către clienți, posibilitatea de creștere a productivității agenților imobiliari - cointeresați în dezvoltarea cât mai rapidă inclusiv a companiei, potențialul de investiție pentru agenți și majorarea ratei de retenție a agenților, oportunitatea de extindere a rețelei.

“Conceptul este creionat în jurul ideii de agent imobiliar ca proprietar, producător și beneficiar al rezultatelor eforturilor sale și gândit totodată în jurul unui deziderat principial prin care consultantul își păstrează 100% din veniturile obținute prin serviciile oferite clienților, fiind astfel motivat să fie cât mai productiv și să își îmbunătățească în permanență calitatea muncii.

Un astfel de concept, la a cărui dezvoltare lucrăm în perioada următoare, poate fi teoretic soluția construirii în timp a unei companii de o anvergură semnificativă, nu doar la nivel local sau național, ci chiar și la nivel regional, european sau mondial, însă rămâne de văzut cum va răspunde piața”, spune Bădescu.

Planurile fondatorului Freedom Group pentru următorul deceniu includ construirea unei echipe solide de câteva sute sau mii de agenți acționari și implicarea în tranzacționarea a câteva mii sau zeci de mii de proprietăți anual. Freedom Group este brandul sub care se derulează activitățile de reprezentare în tranzacționare, proiectul fiind înființat de Octavian Bădescu, în 2017.

În 2018, fostul director comercial al Sameday Courier, Dana Gațe, s-a alăturat companiei ca asociat. Specializarea principală a companiei este pe segmentul de rezidențial, dar serviciile oferite se întind pe mai multe arii, de la administrarea proprietăților, până la oferirea accesului la oportunități investiționale în România și în străinătate, prin intermediul diviziei Wise Cash Investments.

Viziunea lui Bădescu este ca Freedom Group să devină una dintre cele mai respectate firme de consultanță imobiliară din Europa.  Bădescu a pus bazele mai multor proiecte în curiera, marketing direct, comerț online sau cercetare de piață: Sameday Courier, Lokko, Retailplus Eastern Europe, Alo Curier, Dropmail & Sampling, More Results Marketing, Expert Flowers.

Reamintim că în martie, Ramona Atena Cuc, administrator al celei mai cunoscute agenții imobiliare clujene, RE/MAX Grup de Lux, și-a anunțat retragerea de la conducere, după 25 de ani de activitate. Business-ul și-a mutat centrul de comandă la Sibiu, fiind preluat de frații Adrian și Andrei Vasiu.

Agenția clujeană s-a extins la trei birouri francizate în Sibiu și Râmnicu Vâlcea, prin preluarea managementului de către Adrian Vasiu - deţinătorul francizei RE/MAX Professionals din Sibiu. Pentru acest an, noul management al RE/MAX Grup de Lux îşi propunea o creştere cu 40% a numărului total de agenţi şi are în vedere extinderea cu noi puncte de prezenţă şi în alte oraşe noi.

Loading...
Comenteaza