Aplicaţie software pentru mobile Nokia produsă în Cluj, în finala mondială "Calling all innovators"

Aplicaţie software pentru mobile Nokia produsă în Cluj, în finala mondială
O aplicaţie software dezvoltată la Cluj se află pe „lista scurtă” a finaliştilor programului „Calling all innovators”, derulat de producătorul de telefoane mobile Nokia.


Este vorba de „Car black box”, realizată de Neusoft Mobile Solutions Cluj-Napoca, introdusă pe lista finalistelor la categoria „life improvement”. În aceeaşi categorie, finaliste sunt alte trei aplicaţii dezvoltate în China, Africa de Sud şi Egipt. "Este o aplicaţie utilă pentru cei care au de făcut drumuri lungi şi vor să fie în siguranţă. Aplicaţia se descarcă pe un telefon Nokia, care se montează pe bordul maşinii, şi înregistrează imagini video pe o durată definită, să zicem trei ore. Este utilă în caz de accident pentru că trmite un mesaj la un număr  predefinit cu coordonatele maşinii iar persoana care îl primeşte poate suna la serviciile de urgenţă iar imaginile video pot fi consultate pentru a se vedea circumstanţele producerii accidentului", a spus managerul de proiect Adrian Stezar.

Competiţia „Calling all innovators” cuprinde patru categorii – „being green”, „entertainment”, „productivity” şi „life emprovement”.

Precizăm că aceasta este finala internaţională a competiţiei, iar în finala naţională s-a clasat o altă aplicaţie dezvoltată la Cluj, „SMS protection”.

Aplicaţia clujeană din finala mondială poate fi descărcată gratuit.“În două săptămâni am avut 3.000 de descărcări”, a spus Stezar.

vezi aici lista finaliştilor

Loading...
Comenteaza