Asalt la mall-uri

Asalt la mall-uri
Marile centre comerciale ale Clujului au contabilizat peste 200.000 de vizitatori doar în weekendurile de dinaintea Crăciunului. Proprietarii estimează creşteri de trafic în 2009.

 Administratorii de centre comerciale şi-au trecut în agende, pentru 2009, planuri de fidelizare a clienţilor deja câştigaţi sau eforturi pentru atragerea altora noi, dar şi o mai mare atenţie în ceea ce priveşte cheltuielile. Cu toate acestea, estimările în cifre de vizitatori sunt optimiste şi pentru anul viitor.

 

Iulius Mall Cluj (IMC) menţine previziunile făcute în toamnă, adică 15 milioane de vizitatori pentru anul viitor, în condiţiile în care a avut 11,5 milioane de vizitatori în primul an de funcţionare şi 12,7 milioane în ianuarie-decembrie 2008. “în 2009, atenţia mall-ului va fi orientată spre sectorul cheltuielilor operaţionale, cum ar fi curent, gaz, pentru care se caută soluţii de optimizare, menţinând confortul clienţilor şi chiriaşilor”, a spus Lilian Furtună, director al IMC.


Conducerea Polus Center Cluj (PCC) estimează, pentru 2009, o creştere a numărului de vizitatori cu 15% faţă de anul precedent. “Evoluţia vânzărilor şi aşteptările legate de această evoluţie sunt prevăzute în planurile de afaceri ale fiecăruia dintre chiriaşii centrului comercial şi, astfel, diferite de la caz la caz”, a precizat Doriana Comăniciu, director de marketing al PCC. “în ceea ce priveşte planul de acţiune pentru 2009, vom continua să ajustăm serviciile oferite pentru a veni în întâmpinarea clienţilor noştri, precum şi pentru a atrage noi clienţi. în anul viitor vom avea în atenţie, în mod deosebit, fidelizarea cumpărătorilor prin tot mai multe programe şi acţiuni promoţionale. Acestea vor avea drept scop primar maximizarea investiţiilor lor, mai ales dată fiind situaţia volatilă creată de dificultăţile de pe pieţele internaţionale”, a menţionat Comăniciu.

 

Până să îşi facă griji pentru 2009, administratorii de centre comerciale pot să fie mulţumiţi în ceea ce priveşte interesul clujenilor pentru cumpărăturile de iarnă, aşa cum se reflectă el în numărul de vizitatori. Weekend-ul de dinainte de Crăciun a adus în PCC peste 120.000 de vizitatori. Astfel, vinerea trecută traficul a ajuns la 31.234 de vizitatori, sâmbătă (când a fost organizată “Noaptea albă a cumpărăturilor”) a atins 53.617, iar duminică au fost înregistraţi 44.012 de vizitatori. Aproape 100.000 de vizitatori au ajuns în Polus în weekend-ul de dinaintea Crăciunului 2007.

 

în weekend-ul 20-21 decembrie 2008, IMC a avut 100.000 de vizitatori, conform datelor transmise de conducerea complexului. în aceeaşi perioadă a anului trecut, mai precis în 21-23 decembrie, traficul era tot de 50.000 de clienţi pe zi, iar de Crăciun media aceasta a fost depăşită. Amintim însă că atât Polus, cât şi Iulius s-au confruntat cu unele fluctuaţii de chiriaşi, iar în centrul comercial din Floreşti zona de cinema nu este încă operaţională, la mai bine de un an de la deschiderea complexului.

 

 

Central e gata în aprilie

 

Magazinul Central îşi continuă în 2009 programul de extindere, care ar trebui finalizat până în aprilie. “Va fi activitate şi anul viitor, românii au un apetit colosal pentru cumpărături. Scăderi vor fi, deoarece aceasta e situaţia din piaţă. Din discuţiile cu cei din domeniu, aş spune că toţi au acelaşi ţel: să reziste, ceea ce e bine, fiindcă mai există şi cealaltă perspectivă, de a nu mai fi pe piaţă”, spune Marius Maier, preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii Central SA.

Loading...
Comenteaza