Autostrada Transilvania, promovată la Bruxelles

Autostrada Transilvania, promovată la Bruxelles
Ministrul Transporturilor (MT) a prezentat angajamentul autorităţilor române de a finaliza investiţiile în curs de desfăşurare şi de a asigura începerea noilor proiecte de transport.

Printre acestea ministrul Răzvan Cuc a menţionat autostrăzile Transilvania (Braşov - Borş), Sibiu - Piteşti, centura de sud a Bucureştiului, calea ferată Radna - Gurasada - Simeria, cât şi investiţiile în alte coridoare transeuropene, precum autostrada Târgu-Mureş - Iaşi.
 
Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu l-a primit pe ministrul român al Transporturilor, Răzvan Cuc, iar aceştia au discutat despre stadiul implementǎrii proiectelor finanţate prin intermediul politicii de coeziune. 
 
Înaltul oficial a subliniat beneficiile aduse de fondurile europene, ce au făcut posibilă extinderea şi îmbunătăţirea reţelei de transport din România, precum în cazul tronsoanelor Nădlac - Lugoj şi Bucureşti - Constanţa, parte a coridoarelor transeuropene, prin renovarea a 301 km de infrastructură, iar în cadrul rețelei rutiere TEN-T, 2.400 km de drumuri județene au fost reabilitați.
 
Comisarul a subliniat necesitatea utilizării depline a fondurilor disponibile. ,,România are la dispoziție pentru investiții în transport 6,8 miliarde de euro, din care 5,1 miliarde din fonduri europene. Această șansă istorică trebuie folosită la maximum.

Am salutat adoptarea Masterplanului de Transport în 2016, însă mai sunt alte acțiuni din cadrul acestui plan care încă trebuie îndeplinite, precum reforma feroviară, contractele de performanță și consolidarea capacității administrative pentru Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și pentru Căile Ferate Române. Am mare încredere că autorităţile din România și în special MT vor depune toate eforturile necesare”, a declarat Corina Creţu.
 
În perioada de programare 2007-2013, 5,1 miliarde de euro din fondurile structurale şi de investiţii europene au fost alocate domeniului transporturilor din România. În perioada curentă (2014-2020), Programul Operaţional pentru Infrastructură Mare beneficiază de o alocare de 9,4 miliarde de euro din fondul de coeziune şi din fondul european de dezvoltare regională.

Loading...
Comenteaza