Banca Transilvania introduce plata cu telefonul pe autobuzele din Cluj-Napoca

Banca Transilvania introduce plata cu telefonul pe autobuzele din Cluj-Napoca
Plata biletelor se poate face acum la Cluj-Napoca și direct de pe telefonul mobil | Foto: Libertatea
Banca Transilvania introduce plata cu telefonul pe autobuzele din Cluj-Napoca
Banca Transilvania introduce plata cu telefonul pe autobuzele din Cluj

Companiile PTP Online și Banca Transilvania (BT) au lansat în Cluj-Napoca facilitatea de plată cu telefonul a biletelor şi abonamentelor online pentru transportul cu autobuzul, troleibuzul, tramvaiul şi microbuzul, operat de Compania de Transport Public (CTP).

„Prin această lansare, BT, ca parte a comunității clujene, contribuie la transformarea Clujului în Smart City. Pentru BT, investițiile, parteneriatele şi proiectele de transformare digitală sunt o prioritate, conferind confort şi mobilitate clienților şi comunităților”, afirmă Marius Flore, director servicii digitale integrate la BT.

Aplicația 24pay este adresată atât clujenilor, cât și studenților din alte localități sau turiştilor. BT şi PTP, membră a grupului de firme Ecco Group Development, şi-au propus să contribuie la dezvoltarea serviciilor online în transportul public, o arie mai puțin acoperită în România.

Facilitatea a fost lansată până acum în alte şase orașe din România - Arad, Brașov, Iași, Râmnicu Vâlcea, Timișoara şi Sibiu - la care se adaugă Cluj-Napoca. Aplicația poate fi descărcată gratuit din Google Play sau App Store, ulterior fiind necesară înrolarea unui card Visa sau Mastercard.

Există trei modalități de achiziționare a biletelor şi abonamentelor din mijloacele de transport sau din stațiile din Cluj-Napoca: aplicația 24pay, secțiunea transport public; apropierea telefonului de simbolul NFC de pe afișele 24pay din mijloacele de transport; tastarea codului de 4 cifre de pe afișele 24pay din autobuze. Această opțiune de plată este o premieră față de celelalte șase oraşe în care aplicația a fost lansată până acum.

"Cluj-Napoca este un oraș important în cadrul strategiei PTP Online de extindere la nivel național. Sistemul 24pay este pus la dispoziție în mod gratuit operatorilor de transport, fără a fi percepute costuri pentru dezvoltarea și implementarea aplicației. Practic, cu o singură aplicație, orice persoană care locuiește sau călătorește în aceste șapte orașe poate achita simplu și rapid, fără niciun cost adițional, transportul în comun prin intermediul telefonului, prin aplicația 24pay în care este înrolat cardul bancar, fără să mai caute o casă de bilete sau să aibă nevoie de bani cash”, declară Dan Cernea, directorul PTP.

În nouă luni, 24pay a ajuns la 70.000 de utilizatori. În medie zilnic sunt realizate prin intermediul aplicației 2.500 de tranzacții prin care sunt cumpărate bilete online pentru transportul în comun. Plățile pentru achiziționarea biletelor au loc prin soluția de plată cu card oferită de BT.

În urma parteneriatului încheiat între PTP Online și CTP, titlurile de călătorie vor putea fi achiziționate din mijloacele de transport sau din stații. Se pot cumpăra bilete pentru o călătorie urbană sau cu durată de 45 minute, abonamente de 24, 72 ore, săptămânale și lunare. 

PTP Online face parte dintr-un grup de companii din București care activează de 10 ani pe piața serviciilor de reîncărcare electronică, furnizând servicii integrate de producție hardware și dezvoltare software cu aplicabilitate în dispozitivele mobile.

Loading...
Comenteaza