Banca Transilvania va demara o competiție de business pentru tineri

Banca Transilvania va demara o competiție de business pentru tineri

The Entrepreneurship Academy (EA), prima facultate din Sud-Estul Europei dedicată antreprenoriatului, și Banca Transilvania (BT) Cluj vor lansa în premieră o competiţie naţională destinată liceenilor şi studenţilor în anul I pasionaţi de business, management, antreprenoriat şi intraprenoriat.

Aceasta este destinată dezvoltării aptitudinilor antreprenoriale a 300 de tineri, iar câştigătorii vor avea acces la burse de studiu totale de 50.000 de euro. Competiţia are loc în perioada decembrie 2018 – aprilie 2019 în Iaşi (8 decembrie), Galaţi (8 decembrie), Sibiu (19 ianuarie), Cluj-Napoca (26 ianuarie) şi Timişoara (26 ianuarie). Tinerii care doresc să se înscrie o pot face gratuit.

În fiecare dintre cele cinci oraşe în care se va desfăşura competiţia antreprenori cu experienţă vor fi alături de participanţi. Împreună cu studenţi ai EA care au deja un business îi vor ghida să genereze idei cu impact într-o competiţie în care sunt provocaţi să genereze idei de afaceri.

Ulterior, timp de patru luni, participanţii vor intra într-un program de mentorat şi antreprenoriat susţinut de echipa EA, pentru a testa ideile de afaceri generate în timpul competiţiei. Câştigătorii vor primi burse de studiu la EA şi acces într-un program antreprenorial concentrat

Echipele câştigătoare vor fi anunţate în aprilie, în cadrul finalei EntrepreNation CityStart. Apoi acestea vor intra într-un BootCamp, un program antreprenorial de șapte zile. Fiecare câştigător va avea la finalul programului un plan de business viabil, pe care-l va implementa având la dispoziţie întâlniri de mentorat cu studenţii şi antreprenorii din reţeaua EA.

“Ne adresăm liceenilor şi studenţilor, în care avem mare încredere că vor contribui cu entuziasm şi idei la viitoare businessuri. Proiectul atinge două dintre direcțiile principale ale implicării BT în comunitate – antreprenoriatul şi educația – ambele domenii cheie pentru dezvoltarea României”, a declarat Sergiu Mircea, director de marketing și comunicare al BT Cluj.

EA înseamnă un mediu în care echipe de studenţi învaţă business construind şi administrând afaceri reale sub îndrumarea unui team coach, al unui business coach şi a unei echipe de experţi şi profesori internaţionali. Modelul educațional este dezvoltat în ţări ca Finlanda, Olanda, Spania sau Marea Britanie.

Elementele de bază sunt: studenţii lucrează în echipe de antreprenori pentru dezvoltarea de business-uri reale din primul an de studiu; elementele de teorie predate sunt structurate încât să urmeze practica de implementare al afacerilor create de studenţi; profesorii sunt oameni de afaceri, manageri şi universitari din străinătate; fiecare an de studiu are ataşată o experienţă internaţională de cel puțin șase săptămâni în care ei vor învaţa şi vor discuta cu antreprenori din afara ţării.

EA are sediul în Bucureşti şi oferă celor interesaţi de antreprenoriat şi intraprenoriat un program de licenţă de patru ani în business, administrarea afacerilor şi antreprenoriat.

Loading...
Comenteaza