Video Foto Bancherii din Cluj au plantat o pădure de 50 de hectare

Bancherii din Cluj au plantat o pădure de 50 de hectare
Personalul din bănci și voluntarii din Cluj au sădit 200.000 de puieți în cinci ani | Foto: Andrei Dăscălescu
Bancherii din Cluj au plantat o pădure de 50 de hectare
Bancherii din Cluj au plantat o pădure de 50 de hectare
Bancherii din Cluj au plantat o pădure de 50 de hectare

300.000 de euro în programe de voluntariat dedicate împăduririlor din Cluj (Tritenii de Jos), Bistrița-Năsăud (Budeşti, Budești - Fânațe, Sânmihaiu de Câmpie), Călăraşi (Jegălia) şi Bucureşti (Videle) a investit Banca Transilvania (BT) Cluj.

Din 2014 încoace au participat 10.000 de voluntari, cu ajutorul cărora au fost împădurite suprafețe de 50 ha cu 200.000 de puieți, având o rată de prindere de 90%. Partenerii BT în aceste inițiative sunt Tăşuleasa Social şi Asociația Mai Mult Verde.

“Implicarea noastră în viața comunității este unul dintre pilonii dezvoltării BT şi înseamnă inclusiv investiții an de an în acțiuni de voluntariat pentru împăduriri, în localități care suferă ca acoperire cu pădure. Facem astfel un bine României şi încurajăm voluntariatul. Am participat la plantarea Pădurii Transilvania, alături de colegi din BT, de voluntari şi de oamenii din comunitățile locale în care ne-am implicat”, declară Omer Tetik, director general al BT.

În ultimii cinci ani, la acțiunile de împădurire au fost de fiecare dată 1.500 de participanți, transformându-le în cele mai mari acțiuni de voluntariat din țară. Următoarea acțiune de voluntariat va avea loc sâmbătă, 23 martie, la Sânmihaiu de Câmpie (Bistrița-Năsăud).

„Pădurea Transilvania este ca o sărbătoare pe care toată lumea o așteaptă. Lista de participare se ocupă la fel de repede ca la marile concerte. Este mai mult decât o acțiune de mediu. Oameni din toată țara vin să fie împreună și să împartă din bucuria de a fi un pic mai aproape de natură. Formarea unei comunități atașate de pădure, de mediu, este una dintre cele mai mari realizări a celor patru ediții de Pădurea Transilvania. O așteptăm cu nerăbdare pe a cincea”, afirmă Alin Uhlmann Uşeriu, preşedinte al Asociației Tăşuleasa Social.
Loading...
Comenteaza