Bancpost intră în istorie. Șefii Băncii Transilvania se uită spre noi achiziții

Bancpost intră în istorie. Șefii Băncii Transilvania se uită spre noi achiziții

Banca Transilvania (BT) Cluj şi Bancpost au devenit o singură bancă, după fuziunea realizată în 31 decembrie şi parcurgerea planului de integrare, pe parcursul a doar nouă luni. 

„Este un pas înainte în povestea băncii noastre, în care achizițiile Bancpost, Victoriabank şi Volksbank România au un loc aparte. 2009 este un alt reper în istoria BT pentru că modelul de business a fost adaptat contextului economic de atunci.

Prima reinventare a BT a avut loc în 2001, odată cu începerea extinderii la nivel național a rețelei de unități. Avem curajul, experiența şi resursele necesare pentru noi reinventări ale băncii noastre, dacă provocările economice o vor cere sau, pe de altă parte, dacă vor apărea oportunități pe piață”, a sintetizat conducerea băncii clujene.

“Știm că, fiind cel mai mare finanțator al economiei naționale, al IMM-urilor şi al planurilor persoanelor fizice, BT are de acum înainte o responsabilitate tot mai mare față de cei 3 milioane de clienți ai băncii, 10.000 de angajați ai grupului financiar BT, aproape 30.000 de acționari şi față de economia românească. Vom continua implicarea noastră în creşterea Victoriabank din Republica Moldova şi în consolidarea sistemului bancar din țara vecină.

În cei 25 de ani de când a început povestea BT, am reinvestit în România, în creşterea businessului său, aproape tot profitul obținut, reuşind astfel să susținem economia, companiile, antreprenorii şi visele românilor. Doar în ultimii 10 ani BT a creditat 75.000 de companii, care la rândul lor susțin 1,3 milioane de angajați şi familiile lor. În 10 ani, BT a plătit taxe la bugetul de stat de 3,7 miliarde lei şi a investit 1,1 miliarde în dezvoltarea activității”.  

BT este unul dintre cei mai activi susținători ai proiectelor sociale şi educaționale, cu o medie de 23 milioane de lei investiți anual în sport, comunități şi educație. Aceasta susține anual 1.000 de proiecte de implicare şi responsabilitate socială. Bancpost a fost prima bancă din România privatizată integral şi un jucător activ în comunitate.

“BT va continua această direcție şi îşi asumă responsabilitatea ca principal susținător al dezvoltării economiei, al companiilor şi al oamenilor prin acordarea de finanțări şi contribuția la realizarea unor planuri individuale.  Prioritățile noastre se vor întrepta şi de acum încolo spre inovație şi tehnologie, pentru a simplifica şi eficientiza relația clienților cu BT”, au menționat președintele Horia Ciorcilă și directorul general Omer Tetik.

Pe lângă Bancpost, BT a achiziționat de la Eurobank Group, în aprilie 2018, ERB Leasing şi ERB Retail Services, derulând şi în cazul acestora programe de integrare. BT Leasing şi ERB Leasing au fuzionat în octombrie 2018, iar BT Direct şi ERB Retail Services vor deveni aceeaşi companie în 2019.

Loading...
Comenteaza