Big Four plăteşte imaginea Clujului VIDEO

Big Four plăteşte imaginea Clujului VIDEO
Site-ul clujbusiness.ro, lansat de municipalitate pentru promovarea oraşului ca destinaţie de afaceri, este finanţat de cei patru giganţi mondiali ai consultanţei.

Un film de prezentare a oraşului de business Cluj-Napoca şi un portal cu informaţii despre potenţialul său de afaceri sunt disponibile de ieri pentru a-i creşte notorietatea pe plan internaţional. Realizate fără fonduri publice, ele vor fi gestionate de Biroul pentru investitori al municipalităţii ca vectori de creştere a vizibilităţii Clujului pe harta oraşelor europene. Finanţarea provine de la principalele companii de audit cu activitate în oraş.

Primăria a lansat un site şi un clip de prezentare a oraşului în cadrul unui parteneriat cu societăţi importante din municipiu pentru a face din Cluj-Napoca cel mai prietenos oraş pentru bussines. "Deoarece competiţia la nivel regional central şi est-european este acerbă, mai ales în contextul economic actual, a te promova la un nivel cât mai ridicat, competitiv şi susţinut de realitatea din comunitate este esenţial pentru orice oraş dinamic care vrea să atragă, alături de investitorii locali şi străini deja prezenţi pe piaţă, alte companii şi capitaluri în căutarea unui teren propice pentru investiţii", a declarat primarul Sorin Apostu.

Portalul a fost dezvoltat de TSE Development. Oana Chifu, reprezentant al societăţii, a explicat că site-ul are un design pragmatic şi încearcă să răspundă perspectivei unui potenţial investitor care prospectează piaţa clujeană. "Nu am dorit un site sofisticat în care utilizatorul să se rătăcească, nu să replice date de pe alte site-uri de specialitate, ci să oferim un sumar al diverselor arii de interes, cu trimitere la site-urile care au detalii şi sunt actualizate la zi. Totul s-a făcut pe bază de voluntariat. Dorinţa noastră şi motivul pentru care ne-am implicat a fost să facem Clujul să prospere. Toţi cei de la TSE au muncit la site în timpul lor liber", a subliniat Chifu.

Site-ul se axează şi pe multilingvismul oraşului şi pe multiculturalitatea sa, dar are traducere doar în engleză. "Va fi tradus în alte cinci limbi, inclusiv în coreeană", a promis Apostu. Ieri a fost lansat şi un film de prezentare a Clujului ca destinaţie de bussines, care însă nu este gata. Ieri a fost prezentat un "teaser" al filmului care va avea 5 minute. Realizatorul Laviniu Lazăr a precizat că acesta a fost vizualizat de 20.000 de ori, de către persoane din 70 de ţări, după afişarea sa în reţelele de socializare. "Portalul de business al Clujului se aseamănă cu cel al oraşului Praga, care a pornit iniţial ca portal de afaceri, dar acum este la un nivel avansat, interactiv, cu informaţii complete şi complexe", a menţionat George Mucibabici, director al Deloitte România. "Trebuie, în calitate de comunitate, să răspundem nevoilor persoanelor fizice care caută o casă, dar şi celor ale companiilor care vor un sediu aici. Aceasta face acest nou site", a declarat Adrian Vascu, reprezentant KPMG.

Potrivit primarului, proiectul va fi gestionat de către departamentul Relaţii externe şi investitori al municipalităţii. Parteneri importanţi care au susţinut realizarea site-ului şi a filmelor de prezentare sunt companiile de consultanţă Deloitte, Ernst&Young , KPMG, PWC (denumite Big Four), EvoDesign. "Informaţiile vor fi constant actualizate în funcţie de mişcările de pe piaţa economică locală. Textele au fost redactate de Biroul de relaţii externe, cu sprijinul companiilor şi instituţiilor partenere, dar şi de profesori de la Facultatea de Business, care au inclus construirea acestui portal în proiectele de cercetare ale studenţilor masteranzi. Pe site a fost alocată şi o secţiune de promovare prin intermediul celor care fac performanţă în business la Cluj-Napoca. Există interviuri, testimoniale, poveşti de succes care au fost oferite de către liderii marilor companii clujene, asociaţiilor de profil, mediului universitar", au informat reprezentanţii primăriei.

 

Loading...
Etichete
Comenteaza