BNR a revizuit, în creștere, prognoza de inflație. Isărescu: Creşterea salariilor se va reflecta în preţuri

BNR a revizuit, în creștere, prognoza de inflație. Isărescu: Creşterea salariilor se va reflecta în preţuri

Prognoza de inflaţie pentru luna decembrie 2018 a fost revizuită în sus de către Banca Naţională a României. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a explicat că majorarea salariilor se va reflecta în preţuri.

„Nu cred că cineva mai poate opri creşterile de salarii în România, putem doar să le temperăm. Banca Naţională nu se împotriveşte creşterilor de salarii, dar cerem de fiecare dată atenţie şi iar atenţie. Cum vreţi să-i oprim pe medici să plece, dacă nu le mărim salariile? Cum să oprim corupţia în spitale, dacă nu prin creşteri de salarii? Dar trebuie să fim atenţi, că majorările de salarii, create de tensiunile de pe piaţa muncii, se vor reflecta mai devreme sau mai târziu în preţuri”, a spus Mugur Isărescu, la conferinţa de prezentare a Raportului asupra inflaţiei pe trimestrul I 2018.

În ediţia anterioară a Raportului, prognoza de inflaţie pentru decembrie 2018 era de 3,5%, cu un vârf de 5% în trimestrul II; în actuala ediţie, prognoza pentru decembrie este de 3,6%, cu oscilaţii în jurul valorii de 5% în trimestrele II şi III, urmată de o temperare în trimestrul IV.

Loading...
Comenteaza