Brinel, afacere franceză. SNEF a cumpărat cele șase firme ale lui Marcel Borodi

Brinel, afacere franceză. SNEF a cumpărat cele șase firme ale lui Marcel Borodi
Milionarul clujean dă business-ul Brinel pe mâna francezilor

Consiliul Concurenţei din România (CCR) a autorizat preluarea societăților clujene Brinel de către grupul francez SNEF.

Prin această tranzacție SNEF a preluat societățile Net Brinel, Net Brinel Software, Brinel Systems, Brinel PC Prod, Net Brinel și Alpis Product. Primele două sunt societăți pe acțiuni, iar următoarele, societăți cu răspundere limitată.

Analiza CCR a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu pune problema unei afectări semnificative a concurenţei prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe pieţele relevante sau pe segmente ale acestora. Decizia va fi publicată pe site-ul instituţiei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

SNEF este o companie franceză ce acţionează în sectoarele energetic, maritim, infrastructuri industriale și terțiare, nuclear și telecomunicații. Grupul SNEF, cu sediul în Marsilia, are operațiuni în Africa, Europa de Est, America de Sud și 9.000 de angajați.

Grupul Brinel și-a început activitatea în 1994, fiind unul dintre furnizorii români relevanţi de soluții informatice de top, prin integrarea de software, hardware și comunicații. Parteneriatele încheiate cu HP, Microsoft, Oracle, Cisco, IBM îi asigură produse şi servicii bazate pe cele mai înalte tehnologii.

Acționarii Net Brinel erau Finactiv - 35,01%, Inovez - 35,01%, Marcel Borodi - 15,15%, Sorina Borodi - 14,81%, conform Termene.ro. Fondatorul Brinel, Marcel Borodi (57 de ani) era cotat în Top Capital 2017 cu o avere de 27-29 de milioane euro. Printre companiile clujene de IT preluate în ultimii ani de către grupuri multinaționale se numără Softvision, EBS, Amplexor, Alfa Global Solutions, Frosys, Nethrom, Evoline.

Loading...
Comenteaza