BT va lansa o competiție de aplicații bancare

BT va lansa o competiție de aplicații bancare
Banca din Cluj își face recrutările atât în mediul real, cât și în cel virtual | Foto: TdC

Banca Transilvania (BT) Cluj, Tech Source Consulting şi Techventures vor organiza un concurs dedicat designerilor şi developerilor pentru dezvoltarea de soluții FinTech.

Competiția va reuni la start 12 echipe de designeri și developeri. Aceştia vor dezvolta soluții pentru produsele și serviciile bancare, integrând noile tehnologii care au legătură cu managementul riscului, trading, investiții, personal finance, big data, retail banking. Câştigătorii vor beneficia gratuit de un program de mentorat în cadrul Techventures, timp de trei luni, iar premiile vor fi de 7.000 de euro.

Mentoratul chipelor în timpul hackathonului şi jurizarea vor fi făcute de investitori, consultanți financiari, business angels şi reprezentanți FinTech. Pentru BT, implicarea în competiție face parte din strategia sa orientată către digitalizare şi reprezintă o oportunitate de a investi în idei noi.

Focusul băncii în ceea ce priveşte digitalul înseamnă investiții în tehnologie şi lansarea periodică de facilități digitale. "Pentru BT, digital banking înseamnă echipă, personalizarea ofertelor, eficiență, cunoaşterea clienților, ceea ce aduce acestora mobilitate, economie de timp, gestionarea personală a banilor şi costuri mai mici", a transmis conducerea băncii. BT este prima bancă din România ca active, fiind urmată de BCR și de BRD.

Loading...
Comenteaza