Bugetarul cu cel mai mare salariu din România. Cum se justifică

Bugetarul cu cel mai mare salariu din România. Cum se justifică
Secretarul general al Senatului, Ioan Vărgău, a declarat că de la 1 ianuarie salariul său va fi diminuat cu aproximativ 4.000 de lei, ca urmare a intrării în vigoare a Legii privind salarizarea pentru înalţii funcţionari publici, în prezent el având un salariu brut de de 19.055 lei.

"Sunt la egalitate cu doamna secretar general de la Camera Deputaţilor. Veniturile ei sunt egale cu ale mele cu acte în regulă. Demonstrăm. Nu eu am făcut legea. Indemnizaţia e acordată printr-o lege, iar sporurile prin altă lege. Şi noi, de la 1 ianuarie - pentru că nu am intrat cu micşorarea slalariilor de la 1 iulie - vom avea un salariu cu câteva mii mai mic. La noi (n.r.înalţii funcţionari publici) intră în vigoare de la 1 ianuarie 2018 Legea salarizării unitare, când veniturile noastre vor fi mult mai mici", a spus secretarul general al Senatului, Ioan Vărgău.

El a mai spus că de la 1 ianuarie salariul său va fi diminuat cu circa 4000 de lei.

Secretarul general al Senatului, Ion Vărgău, care este înalt funcţionar public parlamentar, încasează, din septembrie, un salariu brut de 19.055 lei, mai mare cu 2.380 lei faţă de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care are o indemnizaţie brută de 16.675 lei.

 

Loading...
Comenteaza