Carsharing cu smartphone-ul. Start-up-ul din Cluj, investiţie de 1 milion de euro

Carsharing cu smartphone-ul. Start-up-ul din Cluj, investiţie de 1 milion de euro

110 maşini, inclusiv modele Mini Cooper şi BMW i3, disponibile în Cluj-Napoca şi Bucureşti. În total, serviciul are peste 10.000 de utilizatori activi. 

GetPony, start-up-ul din Cluj-Napoca care le pune la dispoziţie utilizatorilor de smartphone-uri un serviciu de car­sharing, a înregistrat anul trecut venituri în creştere cu 50% faţă de 2017, în timp ce numărul de curse a fost cu 70% mai mare. Start-up-ul a fost înfiinţat în Cluj-Napoca în 2015 de către antreprenorii locali Iulian Pădurariu şi Demis Ghin­deanu, iar de anul trecut au lansat serviciul şi în Capitală, scrie zf.ro. 

„Numărul curselor în ambele oraşe, Cluj-Napoca şi Bucureşti (iulie - decembrie), s-a situat în 2017 la peste 50.000, dintre care peste 40.000 în Cluj. În 2017 am avut mai multe curse în Cluj pentru că în Bucureşti am început în iulie cu două maşini electrice şi în august am adăugat 10 maşini cu o arie foarte restrânsă“, a declarat Diana Oţelea, director financiar la Pony Car Sharing, companie care administrează GetPony.

Serviciul le oferă utilizatorilor de smartphone-uri posibilitatea de a închiria pe termen scurt o maşină pentru a se deplasa în oraş folosindu-se de telefonul mobil. Mai exact, prin intermediul aplicaţiei mobile GetPony utilizatorii caută în apropierea zonei lor o maşină disponibilă, pe care o pot rezerva.

Atunci când ajung la maşină, aceasta se deschide tot cu ajutorul aplicaţiei mobile. Apoi utilizatorii pot conduce maşina prin oraş şi o pot lăsa pe orice loc de parcare legal din zona de acoperire, închiderea autovehicului fiind comandată tot din aplicaţie.

Loading...
Comenteaza