Cât de mult le place Clujul "nomazilor digitali". Locul oraşului într-un top mondial

Cât de mult le place Clujul
De câţiva ani, există tot mai mulţi aşa-numiţi nomazi digitali. Preferinţele acestei comunităţi sunt cuantificate de un website creat special.

Dezvoltarea tehnologiei, a uneltelor de colaborare online, precum și disponibilitatea tot mai mare a internetului chiar și în locuri foarte retrase, au dat naștere unei noi „specii" și anume, nomazi digitali. Website-ul nomadlist.com este destinat comunităţii de nomazi digitali şi a creat un top al oraşelor unde aceştia îşi pot desfăşura activitatea. Sunt peste 800 de localităţi din întreaga lume în vizor, ordonate după costul de trai, vreme, viteza internetului și altele.

Pe website-ul nomadlist.com, Clujul este lider naţional. Este apreciat la maximum de nomazii digitali pentru calitatea aerului, spaţiul de plimbare, siguranţa traficului (sic!), viaţa de noapte şi disponibilitatea localnicilor de a vorbi limba engleză. Oferă condiţii bune de conectare wi-fi, este mulţumitor din punct de vedere al costurilor, liniştii şi calităţii vieţii; stă însă prost la discriminare şi toleranţa faţă de homosexuali. Are scorul 6,3 din 10 şi ocupă locul 324 la nivel mondial. Scorul Clujului este influenţat negativ în această perioadă de vremea rece, dar chiar şi aşa se află înaintea unor oraşe precum Manchester, Zurich, Dublin, Oslo, Rotterdam, Londra.

Alte trei oraşe din România sunt cuprinse în clasificare: locul 547 Timişoara, scor 5,6, locul 617 Braşov, scor 5,4, locul 643 Bucureşti, scor 5,3. Capitala Moldovei, Chişinău, ocupă poziţia 842, cu un scor de 4,2.
Pe primele două locuri se află două localităţi din Thailanda, Chiang Mai şi Bangkok, urmate de două oraşe din Texas, SUA, Austin şi Houston. Los Angeles şi Melbourne sunt pe locurile cinci şi şase în top. Două capitale est-europene, Budapesta şi Praga, sunt pe locurile 30 şi 31.

Potrivit blogului aventurescu.ro, nomazii digitali sunt persoane cu un set de aptitudini ce pot fi folosite online, au deja o clientelă stabilită, lucrează de la distanță și folosesc diverse unelte de colaborare online pentru a menține legătura cu clienții lor. Nu există o limită de vârstă pentru nomazi digitali, atâta timp cât îți poți duce la bun sfârșit activitățile. Deși termenul de nomad digital denotă individualism, există însă și cupluri de nomazi digitali sau companii de succes formate numai din nomazi digitali ce își desfășoară activitatea numai online. Un exemplu este Step4WardMedia.com ce se ocupă cu copywriting, blogging, social media și altele.

 

Loading...
Comenteaza