Cel mai mare dealer mondial de autocamioane DAF a preluat 50% din EVW Cluj

Cel mai mare dealer mondial de autocamioane DAF a preluat 50% din EVW Cluj

Compania belgiană Turbos Hoet Group (THG), specializată în vânzarea de camioane noi şi rulate şi distribuţia de piese de schimb, a achiziţionat 50% din EVW Holding, unic importator şi distribuitor al camioanelor DAF în România.

„România a fost mereu o provocare interesantă pentru noi, de­oare­ce nu puteam intra pe această piaţă din mo­ment ce DAF lucrează cu un singur distribuitor în fiecare ţară“, a declarat Piet Wauters, CEO al THG. EVW Holding nu a oferit informaţii legate de valoarea tranzacţiei.

Schimbările în EVW au început încă din primele luni ale acestui an, conform ZF.ro. Gheorghe Chita a devenit unic acţionar al companiei, după ce foştii parteneri - Ad van Wijk şi Mircea Mureşan – au ieşit din afacere, iar Chita, cu experienţă în mecanică şi construcţii şi mai implicat în activitatea de vânzări şi service, a preluat frâiele EVW Holding.

Cu 970 de angajaţi, THG Group este cel mai mare dealer DAF din lume, cu 4.150 de camioane noi livrate în Europa. EVW Holding a avut în 2018 o cifră de afaceri de 404 milioane de lei lei, în creştere cu 74% faţă de anul anterior, și 466 de angajați. 

Principalii competitori în Cluj din acest domeniu de activitate sunt EVW Holding (31,7% din piață), Autoworld (21,4%), RMB Interauto (16,6%), Compexit Trading (5,4%) și Compexit Auto Rulate (3,3%), conform portalului financiar Termene.ro.

Loading...
Comenteaza