Clădire de cinci etaje în Tetarom I

Clădire de cinci etaje în Tetarom I
Dezvoltatorul CBC a solicitat un certificat de urbanism pentru încă un imobil de birouri în zona centrului de afaceri Global Plaza, situat în parcul industrial de lângă pădurea Hoia.

 CBC Development Design, solicitant al certificatului de urbanism, are de finalizat complexul cu hotel şi birouri deja demarat în parcul industrial Tetarom I de la Tăietura Turcului, anunţat iniţial pentru vara lui 2008. Compania încă nu a demarat nici complexul de afaceri care urma să fie ridicat în Tetarom II.

 

Printr-unul dintre asociaţii săi, Nicolae Badiu, CBC a solicitat un certificat de urbanism pentru str. Tăietura Turcului nr. 47 (adresa Tetarom I), având ca obiectiv un imobil de birouri cu cinci etaje, informare necesară pentru elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu şi a detaliilor tehnice, în vederea obţinerii autorizaţiei de construire.

 

“S-ar mai putea face o clădire, dar nu pot să spun când, o să vedem mai încolo dacă merită. Deocamdată ne-am gândit la birouri. în primul rând, vreau să terminăm lucrul la ce am început. Nu am un reper legat de ierarhizarea proiectelor (extinderea complexului din Tetarom I sau realizarea ansamblului plănuit pentru Tetarom II, n. red.). Vom începe cu cel care va fi mai oportun, în funcţie de evoluţia pieţei, în funcţie de interesul clienţilor”, a menţionat Badiu.

 

Investiţia necesară pentru un nou imobil de birouri, de cinci etaje, este estimată la 5-6 milioane de euro. Se eliberează multe certificate de urbanism, asta nu înseamnă că se şi construieşte”, a mai spus Badiu. “Trebuie completat proiectul iniţial pentru a «închide»  un colţ, mai este teren disponibil şi vrem să facem tot o clădire de birouri. Avem cerere”, a declarat Valentin Nica, asociat în cadrul CBC. Conducerea Tetarom nu primise la finalul anului informaţii concrete despre noul imobil.

 

Gradul de ocupare pentru spaţiile de birouri şi comerţ din  Global Plaza, în forma anunţată odată cu lansarea, a ajuns, la începutul lui decembrie, la 15%. Potrivit lui Sorin Popa, director general al CS Invest Consulting, compania care gestionează închirierile, potenţiali clienţi şi-au manifestat interesul pentru 12.000 mp de spaţii de birouri, adică mai mult decât suprafaţa disponibilă în cadrul Global Plaza I. Clădirea de birouri este finalizată, iar hotelul va fi dat în folosinţă în trimestrele 2-3 din 2010, au transmis oficialii dezvoltatorilor.

 

Complexul ar urma să includă un hotel Ramada, de 4*, cu 120 de camere, restaurante de 500 de locuri, un centru de conferinţe de 994 mp, cu o capacitate de 500 de locuri. Spaţiile comerciale vor ocupa 1.562 mp, iar birourilor le-a fost alocaţi 7.185 mp. La vremea lansării, complexul avea ca termen de finalizare august 2008, cu o investiţie de 25 de milioane de euro. Tetarom I se întinde pe 32 ha, cu 27 de parcele, în suprafaţă utilă de 190.000 mp. Activităţile acoperă domeniile software, electronică, telecomunicaţii, automatizări industriale, servicii de uz general.

 

Energobit ia locul Copa Electronic

 

O altă companie instalată în Tetarom I, Energobit, are planuri mai concrete de extindere. Grupul a preluat o parcelă de 1,5 ha, lăsată liberă de către Copa Electronic.

 

Potrivit lui Peter Pal, vicepreşedinte al Energobit, societatea preia proiectul beneficiarului anterior, modificat şi adaptat necesităţilor sale, pentru producţia de echipamente electrice de putere. Lucrările ar putea începe în primăvară, cu o investiţie de 1,5-2 milioane de euro.

 

Loading...
Comenteaza