Clujenii au făcut plăți digitale de 20 de milioane de euro pe Netopia

Clujenii au făcut plăți digitale de 20 de milioane de euro pe Netopia

București, Cluj și Timiș au cei mai mulți utilizatori ai sistemului de plăți digitale, suma totală achitată la nivel național fiind de 171 de milioane de euro, conform statisticilor Netopia Payments.

Cel mai mare procesator de plăți electronice din România a intermediat 6,5 milioane de tranzacții digitale în primele șase luni ale anului, în creștere cu 45% față de aceeași perioadă a anului trecut. Valoarea tranzacțiilor procesate de companie a urcat cu 30% comparativ cu primul semestru din 2017.

Din totalul plăților digitale intermediate în primele șase luni, 3,6 milioane au fost tranzacții online efectuate cu cardul, în urcare cu 46%. Valoarea medie a unei plăți a scăzut cu 10% față de anul trecut, de la 51 la 45 de euro. De asemenea, două treimi dintre clienți au făcut mai mult de o plată în intervalul de timp menționat.

În primul semestru, plățile de pe dispozitive mobile au crescut cu 15%, cu aceeași pondere precum cele realizate de pe desktop, respectiv 50%. Cei care au efectuat tranzacții folosind un dispozitiv mobil cu sistem de operare Android au fost de 2,2 ori mai mulți decât utilizatorii iOS. La plățile efectuate de pe desktop, utilizatorii Windows au fost de 15 ori mai mulți decât cei care au folosit MacOS.

“Jumătate dintre plățile înregistrate în primul semestru al anului au fost realizate de pe dispozitive mobile, semn că procesul de plată a devenit un lucru simplu și la îndemână pentru utilizatorii serviciilor Netopia”, a declarat Antonio Eram, fondator al Netopia Payments.

40% din totalul tranzacțiilor au fost făcute de persoane între 25 și 34 de ani, urmați de cei între 35 și 44 de ani (26%) și de tinerii între 18 și 24 de ani (12%). Preferințele legate de plată depind de vârsta cumpărătorilor: cei până la 24 de ani au preferat să facă plăți în jurul prânzului (12:00-13:00), iar segmentul cel mai activ (25-34 de ani), înaintea prânzului, în intervalul 10:00-12:00. Plățile au fost făcute în principal de bărbați (62%), femeile având o pondere de 38%.

În topul zonelor care au generat cele mai multe tranzacții, pe primul loc se află București, cu 42% din total, urmat de Cluj (12%), Timiș (6%), Iași (5%), Brașov (4%), Sibiu (3%). Printre județele cu cel mai mic număr de tranzacții, în primele șase luni ale anului, se află Vaslui și Mehedinți, cu 0,2% din total.  

Netopia Payments este cel mai mare procesator de plăţi electronice de pe piaţa locală, serviciile și soluţiile fiind plăţi mobile sau prin SMS, tranzacţii online cu carduri bancare, Bitcoin. În 2013, compania a lansat mobilPay Wallet, prin care se pot achita produse şi servicii la 4.000 de comercianți online, prin scanare QR.

Loading...
Comenteaza