Clujenii încep să își administreze asigurările pe internet

Clujenii încep să își administreze asigurările pe internet

Locuitorii din municipiul Cluj-Napoca se află în topul orășenilor din România care preferă să își achite și să își administreze online asigurările, conform statisticilor platformei 24Aegon.ro.

Clasamentul orașelor de unde provin cei mai mulți utilizatori ai acestei platforme era condus de București, urmat de Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța și Oradea. Platforma este folosită și de românii stabiliți în Marea Britanie, SUA, Italia, Germania sau Spania.

Platforma de administrare a asigurărilor dedicată clienţilor Aegon România a înregistrat o creştere a numărului de utilizatori de 30% în primele şapte luni ale anului. Ea facilitează accesul la toate informațiile legate de asigurarea de viață și tot aici se poate plăti prima lunară.

Evoluția a fost impulsionată și de creșterea nivelului de digitalizare a pieței locale, precum și de faptul că românii, în special cei care locuiesc în marile orașe, s-au familiarizat mai bine cu gestionarea și plata online a utilităților, a ratelor și asigurărilor, precum și cu achiziționarea online de bunuri de larg consum.

“Tot mai mulți oameni aleg să își administreze asigurările și să își plătească primele online. Motivele sunt evidente și țin de simplitatea și rapiditatea procesului, care te scutește de drumurile la bancă“, a declarat Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România.

Studiile arată că peste 50% dintre americani se informează online despre asigurări înainte de a face achiziţia. O parte dintre ei iau inclusiv decizia de a cumpăra asigurarea online. O analiză de piaţă realizată de unul dintre site-urile comparatoare de preţuri de asigurări din SUA, noexam.com, arată faptul că numărul celor care cumpără asigurări online creşte semnificativ.

Un astfel de comportament se regăseşte mai ales în rândul celor din generaţia Millennials, dar şi a celor din Generaţia X. Astfel, dacă în 2016, 19% dintre Millennials şi 26% dintre Generaţia X preferau cumpărarea de asigurări online, în 2018, cifrele au crescut la 28%, respectiv 32%.

Loading...
Comenteaza