Clujul a urcat în top 10 companii al pieţelor de frontieră

Clujul a urcat în top 10 companii al pieţelor de frontieră
O companie clujeană a intrat clasamentul primelor 10 cele mai mari companii din indicele MSCI al pieţelor de frontieră, urmărit de fonduri cu active de 12,4 miliarde de dolari.

Banca Transilvania (BT) Cluj, a treia instituţie de credit din România, şi-a dublat la 2% ponderea pe care o deţine în acest indicele în ultimii doi ani, conform portalului ZF.ro . Frontier Markets, creat de compania americană MSCI, grupează evoluţia celor mai mari şi mai lichide 100 de companii din pieţele de acţiuni considerate de frontieră.

În 2014, ponderea BT în acest indice era de 1%. Orice modificare intervenită în indice este urmărită de managerii internaţionali de fonduri de investiţii, care îşi aliniază portofoliile la indice, cumpărând sau vânzând acţiuni aproape automat.
 
Creşterea ponderii acţiunilor BT este cu atât mai mare cu cât în urmă cu doi ani acţiunile băncii clujene deţineau poziţia a 31-a în indice. În prezent, acţiunile BT ocupă poziţia a noua, fiind devansate de acţiunile băncilor şi grupurilor telecom din Kuweit şi Argentina.
 
BT deţine cea mai ridicată pondere în acest indice din rândul acţiunilor româneşti. În indicele MSCI mai sunt incluse acţiunile OMV Petrom, Romgaz, Electrica, BRD, Transgaz, în total România deţinând o pondere de peste 3% din acest indicator.

Loading...
Comenteaza