Clujul a vândut terenuri de 13,3 milioane de euro / Sunt vizate noile cartiere și zona industrială

Clujul a vândut terenuri de 13,3 milioane de euro / Sunt vizate noile cartiere și zona industrială

346 de terenuri au fost cumpărate, anul trecut, în municipiul Cluj-Napoca, valoarea totală a tranzacțiilor fiind de 13,3 milioane euro, conform "Ghidului tranzacțiilor imobiliare 2018". 

Noile zone rezidențiale au fost vizare de dezvoltatorii imobiliar: cele mai  numeroase tranzacții au fost înregistrate în cartierele Iris sau Borhanci, dar și în Mănăștur, cu extensia Câmpului. Cele mai multe terenuri au fost achiziționate cu banii jos. De altfel, cel mai scump teren a fost tranzacționat a fost în cartierul Borhanci, la suma de la 400.000 de euro. 

Clujul a vândut terenuri de 13,3 milioane euro / Sunt vizate noile cartiere și zona industrială

Număr terenuri tranzacționate: 346
Valoare tranzacții: 13,3 milioane euro
Peste 62% din valoarea tranzacțiilor în: Borhanci, Sopor, Mănăștur și Iris
Cele mai numeroase tranzacții: alte zone limitrofe, Borhanci, Gheorgheni, Mănăștur și Sopor
Suprafață de teren tranzacționată: 537.394 mp
Cele mai multe tranzacții: 500 - 1.000 mp
Cele mai valoroase tranzacții: suprafață peste 1.000 mp
Finanțare proprie: 99% din valoarea tranzacțiilor

Clujul a vândut terenuri de 13,3 milioane euro / Sunt vizate noile cartiere și zona industrială

Extinderea Clujului, prioritară în 2019

Extinderea rezidenţială a Clujului reprezintă o prioritate pentru municipalitate, însă după un set de reguli. Noile cartiere avute în vedere de administrația locală sunt Sopor, Borhanci, Lomb şi Valea Gârbăului. Pentru Sopor, cartier care se va întinde pe 240 ha și unde ar urma să locuiască între 50.000 şi 70.000 de oameni, a fost lansat concursul de soluții pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ).

Conform edilului Emil Boc, acest cartier va fi un model de bune practici în urbanism. În Borhanci, autorizațiile sunt limitate la construcții de până în 20 de apartamente până la lărgirea străzii. Pentru acest lucru, municipalitatea așteaptă un răspuns de la Guvernul României, care are în proprietate două parcele de teren necesare pentru aceste lucrări.

Nu în ultimul rând, ansamblurile rezidențiale iau locul fostelor platforme industraiale; vorbim aici despre cartierul Iris. De asemenea, în zonă există proiecte de investiții care dau valoare cartierului, precum amenajarea Parcul Feroviarilor, reamenajarea malurilor Someșului sau modernizarea podului Porțelanului. 

Loading...
Comenteaza