Colos IT la Cluj. Endava înghite ISDC

Colos IT la Cluj. Endava înghite ISDC
Ca urmare a fuziunii va rezulta o organizație cu 3.300 de angajați aflați în centre de dezvoltare software și suport din România, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Columbia, Republica Moldova şi în birouri de vânzări din Marea Britanie, Olanda, Germania şi SUA.

Cele două companii susţin că își unesc forțele pentru a crește capacitatea Endava de a răspunde cererii care vine din partea unui portofoliu tot mai mare de clienți la nivel global, ce include unele dintre cele mai importante nume de companii financiar-bancare, asigurări, telecomunicaţii, media, tehnologie, comerț și transporturi. Operaţiunea vine în continuarea unor alte fuziuni și achiziții realizate de Endava în ultimii trei ani în Europa și în America de Nord. 
 
Endava a ajuns la Cluj prin cumpărarea societăţii locale Alfa Global Solutions (AGS). Grupul britanic s-a format în urma fuziunii dintre companiile britanice Brains Direct, Concise şi INSL, la care se adaugă centre de dezvoltare plasate în Cluj, Bucureşti şi Chişinău. Brains Direct era furnizor de IT şi dezvoltator de software pentru Europa de Est, iar Concise, o organizaţie bazată pe consultanţă şi pe servicii IT. Endava Cluj şi-a dublat, după preluare, efectivul de angajaţi. 
 
AGS a luat fiinţă în 1997, ca societate cu capital integral românesc, devenind furnizor de software, testare şi suport tehnic. Endava România are acum sediul în clădirea United Business Center Tower din Cluj şi a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 217 milioane de lei, cu un profit net de 29 milioane. ISDC îşi desfăşoară activitatea pe str. Avram Iancu din comuna Floreşti şi a avut afaceri anuale de 32 de milioane de lei, profitul net fiind de 6,3 milioane. 

Foame de angajări în IT
 
„Dorim să ne unim forțele cu Endava și să continuăm tradiția de a dezvolta software de înaltă calitate în baza competențelor noastre tehnice avansate și a relațiilor strânse pe care le avem cu clienții. Avem același ADN și model de business, suntem aliniați în ce privește abordarea proceselor de dezvoltare software, respectiv avem un mod de lucru agil și valori similare”, a declarat Eddy Vermeire, director general al ISDC.
 
„Reunirea celor două organizații ne permite să creștem valoarea oferită clienților noștri, prin consolidarea expertizei pe care o avem în domeniul financiar-bancar și al tehnologiilor avansate. Obiectivele noastre sunt să facilităm și mai mult clienților noștri accesul la talentul IT și să oferim oamenilor noștri oportunități excelente de carieră, continuând astfel să fim recunoscuți ca unul dintre cei mai buni angajatori în locațiile unde avem operațiuni”, consideră John Cotterell, Chief Executive al Endava. 
 
ISDC va contribui la consolidarea prezenței Endava pe piața locală și în regiune, având în vedere că în urma acestei fuziuni numărul de angajați va ajunge la 1.000 de persoane doar la Cluj. Endava mai are centre de dezvoltare de software în București și Iași. Capitala Bulgariei, Sofia, va deveni o nouă locație unde Endava se va extinde.

Japonezii au schimbat numele EBS

Din 1 iulie, EBS România, o altă companie clujeană IT de top, s-a transformat în NTT Data România, strategia fiind atingerea unei ţinte de personal de 1.300 de oameni în 2016 şi o creştere anuală a afacerilor de cel puţin 30%. EBS a coordonat înfiinţarea unei subsidiare NTT Data la Novi Sad (Serbia), unde vor fi angajaţi 200 de oameni, iar echipa de management de la Cluj se va ocupa de selectarea lor.

EBS România a fost unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluții şi servicii software din România, cu birouri la Cluj, București, Sibiu, Brașov, Timișoara, Iași. Japonezii au cumpărat firma clujeană acum trei ani.  NTT Data România deservește 250 de companii din România, Germania, Austria, Elveția, Olanda, Norvegia, Finlanda, SUA. Grupul NTT este lider furnizor de servicii IT și Global Innovation Partner cu sediul central în Tokyo și filiale în 40 de țări.

Loading...
Comenteaza