Comenzile la Clever Taxi s-au dublat de sărbători. Clujul, locul doi pe țară

Comenzile la Clever Taxi s-au dublat de sărbători. Clujul, locul doi pe țară

Aplicația de taximetrie Clever a înregistrat o creștere de 80% a comenzilor în decembrie, față de aceeași lună din 2017, iar numărul de comenzi zilnice a depășit pragul de 200.000, conform reprezentanților companiei.

Cei 20.000 de șoferi care prestează servicii de taxi la nivel național prin intermediul aplicației au efectuat în această perioadă 1 milion de curse, cele mai multe cereri fiind înregistrate în București, Cluj-Napoca, Brașov, Iași.

În decembrie, pasagerii au avut nevoie în medie de 4-5 încercări pentru a găsi o mașină, situație care reflectă dificultățile cu care infrastructura de mobilitate a orașelor se confruntă în principalele zone urbane din țară.

”Motivele care stau la baza acestei evoluții negative sunt traficul din ce în ce mai aglomerat, lipsa acută a locurilor de parcare în interiorul orașelor, totul în contextul evenimentelor specifice sărbătorilor de iarnă: goană după cadouri și cumpărături, dar și petrecerile de încheiere de an ale companiilor”, susțin reprezentanții Clever.

Serviciile de taxi asigură o rată de răspuns la comenzi inferioară cererii, consideră directorul general Andrei Frunză.

“Prevederile legislației actuale impun o limitare artificială a autorizațiilor de taxi fără a ține cont de numărul real de locuitori sau nevoile actuale de mobilitate urbană. În 2019, realitatea pieței arată fundamental diferit, fapt care impune o actualizare a cadrului legal în direcția liberalizării pieței licențelor și dezvoltării de metode de transport alternativ care să complementeze opțiunile existente".

În București sunt 5.000 șoferi acreditați pentru a desfășura servicii profesioniste de taximetrie, legea prevăzând ca numărul lor să fie de 4 la 1.000 locuitori.

Loading...
Comenteaza