Comisia Europeană a aprobat finanţarea reţelei de apă Cluj-Sălaj

Comisia Europeană a aprobat finanţarea reţelei de apă Cluj-Sălaj
| Foto: casomes.ro

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că au fost alocate fonduri europene pentru podul de la Brăila şi pentru extinderea reţelei de apă Cluj-Sălaj, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Ministrul Fondurilor Europene a completat că ajutorul Comisiei Europene este unul semnificativ.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, la Constanţa, că a România primeşte fonduri nerambursabile pentru podul suspendat Brăila - Tulcea şi pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare din Cluj şi Sălaj.

"Pentru că tot vorbim de realizări, am primit o veste foarte bună de la Comisia Europeană. Pe POIM a fost dată alocarea bugetară din fonduri europene pentru podul de la Brăila-Tulcea şi pentru un alt proiect, tot din fonduri europene pe POIM, apele uzate Cluj-Sălaj", a declarat premierul Viorica Dăncilă, vineri, după Conferinţa de alegeri a Organizaţiei Judeţene Constanţa.

"Podul de la Brăila are o componentă economică, fluidizează traficul de mărfuri. Dincolo de acest proiect mai avem şi un al doilea proiect aprobat de Comisia Europeană în această după-amiază, este vorba de extinderea reţelei de apă pentru Cluj şi Sălaj. Este un proiect foarte important de care vor beneficia 750.000 de locuitori din aceste două judeţe. Ajutorul pe care îl primit de la Comisie este semnificativ", a spus și ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu. 

Compania de Apă Someş a câştigat un proiect cu finanţare europeană de peste 355 de milioane de euro pentru modernizarea şi extinderea infrastructurii de apă şi canalizare în judeţele Cluj şi Sălaj, urmând să deservească un număr de 174 de localităţi.

Loading...
Comenteaza