Companie din Cluj care gestionează deșeurile alimentare cu ajutorul tehnologiei, finanțată cu 7,5 milioane de euro de BEI

Companie din Cluj care gestionează deșeurile alimentare cu ajutorul tehnologiei, finanțată cu 7,5 milioane de euro de BEI

Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă un împrumut de 7,5 milioane de euro către Winnow din Cluj, subsidiară a companiei britanice omonime, care se ocupă cu dezvoltarea unor tehnologii pentru gestionarea deșeurilor alimentare, potrivit Profit.ro.

Compania va folosi banii pentru a dezvolta și a introduce soluții software și hardware care să sprijine personalul unităților profesionale de alimentație publică în monitorizare cantităților și compoziției deșeurilor alimentare. Obiectivul final este furnizarea de date pentru gestionarea și prevenirea deșeurilor alimentare.

Compania Europe SRL din Cluj este subsidiară a companiei Winnow din Marea Britanie, fondată de Kevin Duffy și Marc Zornes. Winnow, înființată în 2013 în Marea Britanie, este o companie de tehnologie care dezvoltă instrumente bazate pe inteligența artificială pentru a-i ajuta pe bucătari să-și gestioneze într-un mod mai rentabil și mai sustenabil bucătăriile, prin reducerea la jumătate a cantității de deșeuri alimentare. Misiunea societății este de a ajuta industria hotelieră să combată risipa alimentară care poate fi evitată, prin conectarea bucătăriei pentru a le permite bucătarilor să-și gestioneze mai eficient activitățile.

Compania mai are birouri în SUA, China, Singapore și Dubai.

Loading...
Comenteaza